Live kanaler

Protest på P6 BEAT

Protest på P6 BEAT er en radiofonisk knytnæve med protestsange og politisk musik. En lige venstre og et hook med højre, der spiller og diskuterer musik med holdning og en mission. Vi lever i urolige tider, og det smitter af på den musik, vi hører, og på den musik, der indspilles. Protest på P6 BEAT er en serie af programmer om både klassikere og de mange nye protestsange, som forsøger at påvirke lytternes holdninger og følelser. Hvert afsnit dykker ned i et emne og sætter spot på sange om f.eks. klima, krig, #MeToo, globalisering og racisme. Vært: Niels Fez Pedersen.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  1:12 - Protestsange før og nu

  Præsentation af seriens indhold og et miks af store klassikere fra bl.a. Woody Guthrie og Joan Baez til aktuelle protestsange fra folk som Kendrick Lamar, PJ Harvey og LCD Soundsystem. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  2:12 - Køn og seksualitet

  50 år efter The Stonewall Riots er musikken en vigtig arena i kampen for lige rettigheder til alle uanset køn og seksualitet. Vi trækker en linje fra glamrock og politisk disco til aktivisme på homoklubber og sangere med flydende køn. Fra Lou Reed og Bronski Beat til Janelle Monáe og Melissa Etheridge. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  3:12 - Black Power

  Sange fra borgerrettighedskampen prægede 1960'erne og satte fokus på racisme og forskelsbehandling. Vi spiller nogle af alle tiders stærkeste protestsange fra Sam Cooke og James Brown til de nutidige ekkoer hos Beyoncé, Childish Gambino, Run The Jewels m.fl. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  4:12 - Gi' Mig Danmark Tilbage

  Danske protestsange i alle afskygninger. Sange om strejker, bevægelser, forurening og flygtninge. Fra 1970'ernes paroler til dancehall-aktivisme med kunstnere som Natasja, Røde Mor, Ulige Numre og TV-2. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  5:12 - Kvindekamp

  Feminisme i toner og ord. Mange af bevægelsens gamle sager er igen aktuelle, f.eks. kampen for fri abort, der sammen med #MeToo har sat gang i en ny bølge af protestsange. Vi spiller klassikere fra såvel Trille som Bikini Kill og kunstnere som Loretta Lynn og Stella Donnelly, der i hver sin æra har udfordret musikbranchens kønsbalance. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  6:12 - Krig

  Krig er det emne, der fylder mest i den politiske musiks historie. De store bevægelser mod f.eks. Vietnamkrigen og Irakkrigen fødte frodige kataloger af sange, og vi spiller os gennem protestsange fra såvel Bob Dylan og John Lennon til nyere kampråb med Anohni og Arcade Fire. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  7:12 - Globalisering

  Migration, mure, udflytning af arbejdspladser er nogle af de store samfundsbevægelser, som har inspireret kunstnerne i dette afsnit af "Protest". 30 år efter Berlinmurens fald skyder nye barrierer op. Udviklingen reflekteres i sange af bl.a. Neneh Cherry, M.I.A., Idles og Allan Olsen. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  8:12 - Fra Thatcher til Brexit

  Storbritannien er storleverandør af politiske pop-og rocksange. Måske fordi landet ofte er præget af intern strid. Det gik hårdt for sig i 1980'erne med f.eks. minearbejderstrejker og konflikt i Nordirland. Nu sætter Brexit gang i protestsangene. Vi spiller britisk fra Billy Bragg og The Specials til Massive Attack og Sleaford. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  9:12 - Klima

  Sange om miljø, mad og energi. Klima er et hedt emne, men allerede for 50 år siden sang musikere som Neil Young og Joni Mitchell om truet natur. Vi spiller protestsange for dyr, mod A-kraft og ser bl.a. på vegansk straight edge-punk. Med grupper som Kraftwerk, Marvin Gaye og Pixies. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  10:12 - Støttesange og -koncerter

  Hvis der er en sag, skal der også være en sang og en stor koncert. " Protest" følger historien fra George Harrisons Bangladesh-koncert via Live Aid, 'Afrika'-singlen og Amnesty-turneer til Mandela-plader og Rock The Vote. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:56:59
  Protest på P6 BEAT

  11:12 - Censur og modbevægelser

  Sange kan være så stærke våben, at de bliver forbudt eller blokeres af censur. Det sker over hele verden. Vi spiller forbudte sange og tjekker også fænomener som patriotisk country og white power-bands. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 1:57:00
  Protest på P6 BEAT

  12:12 - Dit valg

  Hvilke sange og musikere har vækket dit politiske engagement? Vi gør status. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik