Live kanaler

Discodrønet

Discodrønet fortæller historien om dengang, Danmark fik discofeber. Den 21. april er det 40 år siden, at 'Saturday Night Fever' fik premiere i Danmark. Filmen og dens sange bragte for alvor disco ud til masserne og gjorde selv den kedeligste provinsdansker til discodanser. Discodrønet er en hyldest til disco og et tilbageblik på nogle heftige år i plateausko og stramme bukser. Du kan høre de største discohits og møde øjenvidner, der dansede på diskoteker og danseskoler, var i biografen og stadig har et intenst forhold til musikken og kulturen. Vært: Niels Fez Pedersen.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 2:57:00
  Discodrønet

  DiscoFEBER

  Lørdag aftens feber! Der er dømt discobonus med tre timers discofest med alle de største hits fra 1970'ernes dansegulv og nyere kunstnere, der elsker disco. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 57:00
  Discodrønet

  Fredag 30. mar. 2018

  Arven fra Disco. Det siges, at discoen døde omkring 1980. Men musikken lever stadig og er muteret ind i genrer som house, europop, EDM, Hi-NRG og meget mere. Og er vendt stærkt tilbage via grupper som Daft Punk og Scissor Sisters. DJ Kong (Steen Mogensen) er gæst og discoguide. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 57:00
  Discodrønet

  Torsdag 29. mar. 2018

  Seksualitet, køn og divaer. Discokulturen tilbyder en verden, hvor man kan være fri og vise sig frem, som den man er. Discodrønet ser på Travoltas stramme bukser, dans som frihed og forholdet mellem homoseksuelle mænd og discodivaer. Gæst er ekstern lektor i Film- og Medievidenskab, Niels Henrik Hartvigson. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 57:00
  Discodrønet

  Onsdag 28. mar. 2018

  Dansen, diskoteket og stilen. 'Saturday Night Fever' udløste et boom på landets danseskoler, der pludselig var tilbage i vælten i et årti, hvor det ellers ikke var smart at gå til dans. Mød bl.a. Diana Pedersen, der ejer DK Dans i Vejle og i 1978 var en af de unge dansere, der hurtigt lærte discotrinnene. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 57:00
  Discodrønet

  Tirsdag 27. mar. 2018

  Discomusikken - vi jagter den sorte lyd, som Bee Gees lagde sig op ad med musikken til 'Saturday Night Fever' og undersøger, hvordan discolyden fik aflæggere i bl.a. Tyskland og Frankrig. Holger Andersen, guitarist i discobandet Le Freak, forklarer, hvordan det føles at spille disco og om fællesskabet mellem musikere, dansere og publikum. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik
 • 57:00
  Discodrønet

  Mandag 26. mar. 2018

  'Saturday Night Fever' - historien om fænomenet, filmen og soundtrackalbummet. Discofeberen bryder ud i Danmark i foråret 1978 og rusker op i en tid præget af denim, rock og politiske diskussioner. Journalist Ann Mariager har oversat 'Saturday Night Fever' til dansk og fortæller om den del af historien, der ikke foregår på dansegulvet. Vært: Niels Fez Pedersen.

  Musik