Live kanaler

Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

I fem episoder fortæller frontfiguren for et af danmarkshistoriens populæreste orkestre for første gang sin version af bandets historie - krydret med de store og særlige sange. Medvirkende: Michael Bundesen og Michael Hardinger. Tilrettelæggelse: Dan Rachlin. Fotograf: Eddie Michel Azoulay.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 55:49
  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen 1:5

  I det første program sidder vi hjemme hos Michael Bundesen i hans hjem i Skovshoved, som han snart skal flytte fra. Til et bredt udvalg af sange med Shu-bi-dua fortæller han muntert om sin barndom, ungdom og den spæde start med bandet, men også om hvordan han har det i dag, og hvad der skete i foråret 2011, da han blev ramt af to blodpropper. Medvirkende: Michael Bundesen og Michael Hardinger. Tilrettelæggelse: Dan Rachlin. (Sendt førsrte gang 1. juli 2017).

  Musik
 • 56:59
  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen 2:5

  I andet afsnit er Michael Bundesen flyttet til et nyt hus - og det kan høres. Michael Bundesen fortæller om 'den svære toer', som i deres tilfælde ikke blev så svær endda. Formkurven peger kun i én retning: Opad. Det store kommercielle og folkelige gennembrud med 'Hvalborg' fra album nummer tre, og ikke mindst '4eren', der sælger 475.000 eksemplarer og trækker de tre første albums op i toppen af hitlisten igen. Men arbejdet med sangen; 'Vuffelivov' skaber for første gang alvorlige uoverensstemmelser i det folkekære orkester. Medvirkende: Michael Bundesen, Jørgen De Mylius og Michael Hardinger. Tilrettelæggelse: Dan Rachlin. (Sendt første gang 8. juli 2017).

  Musik
 • 53:45
  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen 3:5

  I tredje episode hører vi historien om tilblivelsen af nogle af de sange, som nærmest blev nationale klenodier -eksempelvis 'Danmark', 'Midsommervisen' og 'Den røde tråd'. Sange der bliver sunget i landets skoler den dag i dag. Bandet går fra at være en drengeklub, sjov og ballade til endegyldigt at være fuldtidsbeskæftigelse og en arbejdsplads. Det kommer til at koste to medlemmer, der ikke passer i den nye professionelle udgave af Shu-bi-dua. Medvirkende: Michael Bundesen og Michael Hardinger. Tilrettelæggelse: Dan Rachlin. (Sendt første gang 15. juli 2017).

  Musik
 • 56:31
  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen 4:5

  I fjerde afsnit hører vi Michael Bundesen fortælle om Shu-bi-duas favntag med firserne, hvor bandet skal finde sig tekstmæssigt tilrette i et årti, der byder på glimmer og glamour, yuppies, og en dødbringende sygdom ved navn AIDS. Shu-bi-dua forholder sig til det hele, alle trends og tendenser afspejler sig i Shu-bi-duas tekstmæssige univers. Michael Bundesen fortæller også om de overvejelser, han gør sig, da han træder ud af bandet for at blive tv-chef. Medvirkende: Michael Bundesen og Michael Hardinger. Tilrettelæggelse: Dan Rachlin. (Sendt første gang 22. juli 2017).

  Musik
 • 57:17
  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen 5:5

  I femte afsnit fortæller Michael Bundesen om hvordan Shu-bi-dua genvinder positionen som et af landets populæreste livebands. Men årtiet er ikke problemløst, da Michael Hardinger endegyldigt vælger at forlade bandet i 1997. Michael Bundesen runder også serien af med at fortælle, hvordan hans liv er i dag, hvad han laver og hvordan han ser på sin tilværelse med taknemmelighed. Medvirkende: Michael Bundesen og Michael Hardinger. Tilrettelæggelse: Dan Rachlin. (Sendt første gang 29. juli 2017).

  Musik
 • 57:00
  Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen

  Bonusepisode

  I "Ærligt talt - Shu-bi-duas historie fortalt af Michael Bundesen", fortæller forsangeren sin egen version af historien til sin ven Dan Rachlin. I en on-going samtale, gennemført over flere måneder, taler de om Michaels barndom, om hvordan Shu-bi-dua blev født, om Michaels blodprop og om hans tanker om livet og karrieren. Interviewer: Dan Rachlin. Redigeret af: Anna Gjöres for Munck.

  Musik