Det røde rum

Det røde rum er DR's erogene zone, hvor frække fantasier og erotiske erfaringer går i ét med de purpurrøde fløjlsgardiner, som hænger langs rummets vægge. To og et halvt årtusindes erotisk litteratur bliver spejlet i forskellige danskeres nutidige oplevelser udi erotikkens avancerede kunst. Serien er uegnet for mindreårige. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Oplæsning: Steen Jørgensen. Orgel: Nikolaj Aage Høi. Du kan skrive til Det Røde Rum på: detroederum@dr.dk.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 36:33
  Det røde rum

  1:7 - Ligesom på Lesbos

  Kvinder med kvinder. Mænd med mænd. De gamle grækere viser vejen. Emil har gjort det røde rum fint, for Iben skal se det for første gang. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Litteratur: Sapphos digte, oversat af George Hinge. Oplæsning: Steen Jørgensen.

  Kultur
 • 34:54
  Det røde rum

  2:7 - Kom, kvinde, kom!

  Tantra er populært: orgasmer bliver strukket og kvinden er i centrum. Emil og Iben opdager en lille lem i studiet, som fører dem ind i en drømmeverden. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Litteratur: Vatsyayana: Mandens bog, oversat af Ellen strandgaard Eroticon, redigeret af Aage Nymann. Oplæsning: Steen Jørgensen.

  Kultur
 • 29:47
  Det røde rum

  3:7 - En duft af jasmin

  Der findes en gammel gudfrygtig elskovslære fra det gamle og glemte Arabien, og Iben og Emil lader sig inspirere. Men nogen steder er sexlivet ikke det letteste at udleve. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Litteratur: Sheik Nefsaoui: Den duftende have, oversat af Henrik Larsen. Oplæsning: Steen Jørgensen.

  Kultur
 • 34:32
  Det røde rum

  4:7 - Pisk og pels

  Magtudøvelse og underkastelse har enorm erotisk kraft. Det har det dunkle og forbudte også. Emil viser Iben den dybe kælder under det røde rum, for at de kan komme i den rette stemning. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Litteratur: Leopold von Sacher-Masoch; Venus i pels, oversat af d'Urban Feudrusse Marquis de Sade: Justine, oversat af Per Aage Brandt. Oplæsning: Steen Jørgensen.

  Kultur
 • 33:50
  Det røde rum

  5:7 - Parisiske trekanter

  I 1930'erne udspillede der sig et erotisk trekantsdrama i Paris, mellem to kvinder og en mand. Iben og Emil fortæller historien. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Litteratur: Henry Miller, Krebsens vendekreds, oversat af Jørgen Rothenborg. Anaïs Nin, Venusdeltaet, oversat af Merete von Eyben. George Bataille; Historien om øjet, oversat af Per Aage Brandt. Oplæsning: Steen Jørgensen.

  Kultur
 • 32:39
  Det røde rum

  6:7 - Smilende Sussi

  Modne kvinder med yngre mænd er det helt store for tiden. Iben vil gerne have lidt spænding ind i forholdet, så hun har inviteret en tidligere, 48-årig pornostjerne ind i det røde rum, uden at Emil ved noget om det. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Litteratur: Erica Jong; Faldskærme og kys, oversat af Anne Marie Bjerg. Oplæsning: Steen Jørgensen.

  Kultur
 • 29:27
  Det røde rum

  7:7 - Maskeballet

  Der findes fester, hvor folk ikke nøjes med at danse og drikke. Iført halvmasker og sparsomt tøj får Emil og Iben lov til at opleve det hele på tætteste hold. Værter og tilrettelæggere: Emil Rothstein-Christensen og Iben Foss. Litteratur: Marquis de Sade; Lyst og forbrydelse, oversat af Kim Witthoff. Oplæsning: Steen Jørgensen.

  Kultur