Djævlen i detaljen
DR's krimipodcast. Hver uge undersøger vi nye og gamle kriminalsager og går bag om opklaring, forbrydelse og straf. Produceret for DR af Filt Cph.
I 2008 står Tayeb Si M'Rabet bag det største røveri i Danmarkshistorien, hvor der bliver stjålet 62 millioner kroner fra en værdicentral i Brøndby. Han bliver anholdt og dømt i den sag, men nu er han på spil igen. Denne gang er en værdicentral i Taastrup målet. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen & Sophie Lier. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
I 2003 bliver Kathleen Folbigg kendt skyldig i at have dræbt sine fire børn. Hun er dermed den største kvindelige seriemorder i Australiens historie, og hun bliver i medierne kaldt den mest hadede kvinde i landet. Men et forskerhold fra Aalborg kan nu dokumentere, at to af børnene led af en sjælden genfejl, der kan give hjertestop. De vil derfor have sagen genåbnet. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Ove Kryger og Frank Bøgh fortæller for første gang om deres tid som undercover i 70'erne. De to politimænd afslutter deres mission i Aalborg og rejser videre. Undervejs er de flere gange ved at blive afsløret og det hele er for alvor ved at gå i vasken, da Ove forelsker sig. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Politimændene Ove Kryger og Frank Bøgh fortæller for første gang om deres tid som undercover i 70'erne, hvor de skal infiltrere narkomiljøet og en voldsparat venstrefløj i Danmark. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
En mand i pænt jakkesæt ringer på Jyllands-Postens kontor på Kongens Nytorv i København i januar 2009. Manden er charmerende og veltalende, og han siger, at han gerne vil have bragt en annonce på forsiden af avisen. Men mandens egentlige mål er en helt anden end at få bragt en annonce. Han hader Jyllands-Posten og er dukket op på avisens kontor, fordi han gerne vil se lokalerne indefra. Det vil han, fordi han er i fuld gang med at planlægge et brutalt terrorangreb. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
En kvinder vågner ved at nogen er i gang med at bryde ind i huset. Hun ringer til sin datter, som ikke tager den, men kvinden lader telefonen være imens der indspilles en uhyggelig besked på telefonsvareren. Kvinden ender med at miste livet og i denne uge blev der afsagt dom i sagen om drabet på lægen i Tisvildeleje. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Anders Hamann. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Der er gennembrud i sagen fra Rude Skov. Rejseholdet er kommet på sporet af en mand, der påstår at være far til den halshuggede mand. Dette er anden del i sagen om drabet fra Rude Skov i 1973. I denne episode følger vi i hælene på Rejseholdets mand Ove Kryger, der skal igennem en efterforskning, der både sender ham ombord på Oslo-båden og til Israel, for at komme nærmere et svar på, hvem gerningsmændene er. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen & Anders Hamann. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Fem unge mænd fra en lokal rideskole er på hesteryg i Rude Skov. Pludselig får de øje på en mand, der ligger bagbundet i skovbunden. Da de nærmer sig manden, får de et chok. Han er halshugget. Manden har ingen papirer på sig og ingen er meldt savnet. Så det lokale politi tilkalder Rejseholdet. 'Djævlen i detaljen' fortæller i løbet af i år om Rejseholdets arbejde, fordi det for nyligt er blevet besluttet, at Rejseholdet skal genopstå. Dette er første del i sagen, som er meget makaber og indholdet kan virke stødende for nogen. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen & Anders Hamann. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
En nat i slutningen af 70'erne går en italiener over Nytorv i København. I en Irma-pose har han en bombe. Pludselig går bomben af. Italieneren bliver slynget op over et 2 meter højt pissoir. Hans venstre arm bliver revet af og hans ansigt bliver knust. Det var ikke planen, at italieneren skulle slå sig selv ihjel. Planen var at intimidere statsminister Anker Jørgensen. Djævlen i Detaljen handler i dag om den mest voldsomme sag om trusler mod en dansk statsminister. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen & Anders Hamann. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Det er tidlig aften på bostedet i Roskilde. En psykisk syg mand har i løbet af dagen nægtet at tage sin medicin. Han har i stedet røget hash og taget amfetamin. Nu beordrer stemmerne i hans hoved ham til at slå en sosu-assistent på bostedet ihjel. Og det gør han. Sosu-assistenten er én ud af hele 6 medarbejdere, der er blevet dræbt på job på danske bosteder siden 2012. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen & Anders Hamann. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Det er forår i Rungsted, og der bliver drukket udsøgt hvidvin i haverne til de dyre strandvejsvillaer. Pludselig bliver den idylliske stemning afbrudt af skud, der skærer igennem luften - og kort efter lyder der høje råb og skrig. To kriminelle grupperinger er stødt sammen i et voldsomt opgør, der betyder, at en 20-årig mand bliver skuddræbt. Otte personer sigtes efterfølgende for drabet, men da alle er tavse om episoden, har det ikke været muligt at bevise, hvem der trykkede på aftrækkeren. Alle bliver frikendt, så nu er en morder på fri fod. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen & Anders Hamann. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
En gigantisk demonstration er på vej mod klimatopmødet COP15 i Bella Centret i København, hvor alle verdens ledere er samlet. Nogle få af demonstranterne - en gruppe ved navn Sort Blok - vil storme bygningen. Politiet anholder derfor 905 personer fra demonstrationen på forhånd og lader dem sidde i rækker på den iskolde asfalt i timevis. De tisser i bukserne og nogle af dem besvimer. Det er den største masseanholdelse herhjemme, der senere i retten blev erklæret ulovlig og politiet mener stadig, at man potentielt har undgået en kaotisk situation som den, man så i USA i starten af i år, hvor demonstranter stormede Capitol Hill. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse: Nicholas Durup Thomsen & Anders Hamann. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Mens de fleste står og laver aftensmad, får beboerne i boligblokkene i Sennepshaven i Herlev sig en ubehagelig overraskelse. Lige udenfor deres vindue kan de se den svenske bande Dødspatruljen brutalt likvidere to mænd fra en rivaliserende bande. Tre af mændene fra Dødspatruljen bliver sidste år dømt til fængsel på livstid for drabene og bliver dermed en del af de i alt 10 livstidsdomme, der faldt i 2020. Det er et rekordhøjt antal. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse og mix: Tobias Ingemann. I redaktionen: Anders Hamann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
To mænd er blevet stukket ihjel i deres lejlighed. Alle ledninger til lamper og telefoner i lejligheden er klippet over - og der mangler to vhs-bånd og en vhs-afspiller. Sagen er for stor en mundfuld for det lokale politi, så Rigspolitiets Rejseholdet bliver tilkaldt. 'Djævlen i detaljen' fortæller i løbet af i år om Rejseholdets arbejde, fordi det for nyligt er blevet besluttet, at Rejseholdet skal genopstå. Dette er første afsnit. Vært: Per Lysholt. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Da Natascha Kampusch som 18-årig flygter efter at have været indespærret i en kælder i over 8 år, forestiller hun sig nok, at hun vil komme ud til en verden, der vil tage godt imod hende. Men det sker ikke. Hun bliver i stedet mødt af konspirationsteorier og ondsindede rygter. Djævlen i detaljen handler over to afsnit om indespærringer. Andet afsnit handler om offeret Natascha Kampusch, som fik frarøvet sin barndom af en kidnapper og som siden har fortalt vidt og bredt om sin historie. Det første afsnit handler om gerningsmanden Josef Fritzl. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse og mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
I foråret 2009 tager to danske journalister til Østrig for at forsøge at få svar på, hvad der har skabt monsteret Josef Fritzl. Den ene kigger Fritzl direkte i øjnene inde i retssalen - den anden tager til Fritzls fødeby Amstetten for at finde svar. Djævlen i detaljen handler over de næste to afsnit om indespærringer. I første afsnit møder du gerningsmanden Josef Fritzl. I det andet afsnit møder du offeret Natascha Kampusch fra en helt anden sag om indespærring, som også foregår i Østrig nogle år forinden. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse og mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
En kvinde forsvandt i efteråret og politiet har varetægtsfængslet en mand, der lige inden kvindens forsvinden har lavet internetsøgninger på "havdybde", "olietønder" og "forsvinden". Politiet behandler nu sagen som en drabssag, men hvor er liget? Det forsøger nyuddannede danske politihunde at opklare. Vært: Per Lysholt. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Theis Ehler Molin har aldrig været i en retssal før og sagen om drabet i Nordskoven på Bornholm sender ham på en moralsk og følelsesmæssig rutsjebanetur. For hvordan dækker man en drabssag, når sporet leder én imod sit eget politiske ståsted og man derudover pludselig identificerer sig med en af drabsmændene? Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse og mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
En kvinde blev slået ihjel på Bornholm i 1997. Men her 23 år senere er mordet stadig uopklaret, og det ærgrer en tidligere chef for Rejseholdet. For et mord i et lille samfund som Bornholm har meget større konsekvenser end i en storby. Vært: Per Lysholt. Tilrettelæggelse og mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
Han var storaktionær i Parken og god for 5 milliarder, men nu står en dansk ejendomsspekulant i gæld til halsen, da han netop er blevet dømt i Københavns Byret til at betale 87 millioner kroner til staten. Men manden dukkede aldrig op i retten - han er på flugt fra sin gæld. Vært: Per Lysholt. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph.
I 2006 beder et lille fransk selskab i Paris om at få over en halv milliard skattekroner refunderet. Det får advarselslamperne til at blinke hos Skat. For allerede her - næsten ti år før skandalen om udbytteskat kommer offentligt frem - er medarbejdere i Skat klar over, at de udbetaler millioner af kroner i blinde. Medarbejderne kan ikke tjekke, om det lille franske selskab har ret til at få udbetalt det enorme beløb. Selvom det franske selskab oplyser, at det ejer en masse danske aktier, så ved Skat ikke, om det er sandt. For mange aktionærer er hemmelige for Skat. Derfor advarer medarbejderne i Skat deres ledelse om, at de stort set udbetaler penge "i blinde". De fortæller, de ikke har mulighed for at føre kontrol med de mange refusioner af udbytteskat, og de gør opmærksom på, at de skønner, at mange refusioner sker på et falsk grundlag." Så skal de udbetale den halve milliard kroner til det lille franske selskab i Paris eller ej? Og hvorfor bliver de mange huller i udbytteskattesystemet ikke lukket, når der i årevis har ligget et katalog med løsningsforslag på bordet? Kunne den formodede svindel med mere end 12,7 milliarder kroner være forhindret af løsningsforslagene, der lå klar allerede i midten af 00'erne? Og hvilke interesser og hensyn spænder ben for, at systemet ikke bliver lavet om, og at hullerne den dag i dag stadig ikke er helt lukket? Tilrettelægger: Jesper Tynell. Klip og lyddesign Signe Mansdotter og Marie Kildebæk. Redaktion: Alberte Zacho og Karen Damsgaard Sørensen. Redaktør: Jens Vithner Hansen.
På villavejen i Aalborg står flammerne ud af vinduerne og strækker sig flere meter op i luften. Imens kæmper en ung prostitueret for sit liv inde i huset. Udenfor står flere maskerede gerningsmænd. De er kørt helt fra Polen for at brænde bordellet ned. "Det brændte bordel" er en podcastserie fra P1 Dokumentar. Ved hjælpe af de prostitueredes egne online-annoncer, rekrutteringsopslag på polske erotik-sider og beretninger fra prostitutionskunder forsøger P1 Dokumentar at kortlægge mulige bordelnetværk i Danmark. Serien borer sig ned i en kynisk underverden i jagten på bagmænd, der tjener penge på prostituerede. Og søger svaret på, hvorfor et bordel med polske prostituerede i Aalborg skulle brændes ned. Hvorfor skulle en ung kvinde dø en januarnat i 2017.
Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.
Der bliver hamret og sparket til Benjamins dør. Så voldsomt at dørkarmen nu begynder at give sig. Den 13-årige dreng sidder skræmt på sit værelse. Få måneder tidligere er han begyndt på Havregården Kostskole og nu er der 10 mennesker, der forsøger at trænge ind på hans værelse. Da døren bliver åbnet, står der en kæmpe stikflamme ind på værelset. I 2019 kommer socialtilsynet med voldsom kritik af Havregården Kostskole. De konkluderer blandt andet at kostskolen i lav grad har været i stand til at beskytte eleverne mod vold, overgreb og krænkelser mellem børn og unge på skolen Men nu står en række tidligere medarbejdere, elever og pårørende frem og fortæller, at de oplevede, at de kritisable forhold på Kostskolen har stået på i årevis. P1 Dokumentar undersøger, hvorfor en række myndigheder, der skulle føre tilsyn med kostskolen, ikke opdagede en lang række af de forhold, som de tidligere elever og medarbejdere beskriver. Tilrettelæggelse og fortælling: Christian Stemann. Research: Kia Davies. Klip og Lyddesign: Signe Mansdotter. Musik: Morten Thorhauge og Asbjørn Kjærgaard-Pedersen. Redaktør: Jens Vithner.
- det ugentlige magasin med og om undersøgende journalistik og dokumentarisme. Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback: Mail: p1dokumentar@dr.dk Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com PGP: http://bit.ly/3b65m5G Telefon: +45 87654321 Krypteret besked via appen Signal: +45 2843 0252 God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.
Anders har tabt alle sine penge på gambling. Han blev suget ind i bettingverdenen, mistede sig selv og blev ludoman. Nu vil hans to gode venner Albert og Magnus vinde de tabte penge tilbage sammen med Anders - men de vil gøre det uden at gamble. Det lyder umiddelbart umuligt, men drengene har tricks i ærmet. De er matematiknørder og har hørt om kreative metoder, man kan udfordre systemet på. Samtidig vil de prøve at finde ud af, hvilke kræfter der er på spil i bettingbranchen. Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen. Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen. Mix: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.
Da journalisten Stine Ellerbæk går en tur på en kirkegård på Frederiksberg, undrer hun sig over en gravsten med et bronzerelief af en pige med store slangekrøller som i inskriptionen kaldes for "Kiggerpigen". Det bliver starten på flere års opklaring af hvem den 12 årige pige og hendes forældre var, og hvad der skete den dag hun døde, i fejlbombardementet af 'Den Franske Skole', den 21. marts 1945, som i alt dræbte 86 af skolens børn. Under opklaringen møder Stine en række mennesker som stadig lever i ekkoet fra katastrofen, her 75 år senere. Gradvis dannes en mosaik, hvori katastrofen genspilles fra flere vinkler, alt imens vi føres længere og længere ind i historien om Kiggerpigens familie, der skal vise sig at gemme på en dyster bagside. En fortælling om en af Danmarkshistoriens største katastrofer, som viser konsekvensen af at forsøge at fortrænge, som samfund, som familie, som menneske - om traumer der næres i tavshedens skygge, og overleveres igennem generationer. Og så er det en historie om enhver forældres værste frygt: Frygten for at miste et barn. En frygt som Stine konfronterer sig selv med, igennem fortællingen om en familie, som oplever det værste.
Danske kvinder har siden 1992 været sendt til krig og kampzoner i Irak, Afghanistan og på Balkan. Undervejs er de blevet mødt med skepsis, ikke bare i Forsvaret, men også fra resten af samfundet. Mange kvinder har aldrig før fortalt om deres tid i uniformen. Nogle har ikke følt, at man ville høre deres erfaringer. Andre har haft svært ved at tale om det. Men her fortæller de om kamp, kammeratskab, og hvordan kvindeligheden træder frem i krigszoner. Produceret for DR af Filt Cph.
Fire patroner på lommen handler om en ekspedition, hvor Rane Willerslev lægger sig ud med den russiske mafia og næsten mister livet. Om ånder, kærlighed og depressioner - kærlighedstræer, bjørne og patroner. Serien er tilrettelagt, optaget og klippet af Sigurd Hartkorn Plaetner. Musikken er komponeret af Daniel Vognstrup, og speaks er indtalt af Cyron Melville. I redaktionen sad Tine Smedegaard Andersen og Jakob Malling Lambert. Produceret for DR af People'sPress.
En desperat mand ringer til redaktionen. Han er på vej på hospitalet, hvor hans kæreste skal føde deres barn. Han begynder usammenhængende at fortælle om et hårdt kriminelt liv, som han stadig er viklet ind i. Nu vil han vælge familien og forsøge at lægge den brutale fortid bag sig. Men hvad skal der til, når man slås med et rasende temperament og buldrende PTSD og aldrig har kendt til andet end vold og samfundets skyggeside? Tilrettelæggelse, musik og lydmix: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph.
Mange jægere vil ikke indrømme tiltrækningen af mørkets natur, men det vil Knud Brix. I fem udsendelser rejser Knud Brix i støvlesporene på de store forfattere, der også gik på jagt, for at undersøge, hvorfor han holder af drabet.
Gidselforhandleren Jens Serup fortæller nu for første gang selv sin historie om hvad der foregår bag kulissen, når man skal forhandle gidsler fri. Han står overfor sit livs vanskeligste sag, da fotografen Daniel Rye og den amerikanske journalist James Foley bliver taget til fange af Islamisk Stat i Syrien. Sagen viser sig nemlig at være en del af et kompliceret spil om penge, propaganda og storpolitik. En historie om at tage ansvar for andre menneskers liv og død.
En serie der dykker ned i en af landets mest feterede realitystjerner, Philip May Dreier Mikkelsens', dystre fortid med ar på sjælen fra sin tid i militæret. Her mistede Philip sammenlagt 5 venner i både Danmark og Afghanistan, og efter mange års selvmedicineret flugt fra sine mareridt, sin stress og PTSD, så er Philip klar til at tage en rejse indad og finde sig til rette med sin fortid inden han skal være far for Vilmar. Instruktion: David Flou. Manus: David Flou og Lars Hundebøll. Producent: Christian Volfing. Medvirkende: Philip May Dreier Mikkelsen, Simone Hvenegaard, Louise Zielinski, Bianca Werum, Lone Dreier Mikkelsen, Janne Forsberg Hertz, Zoreh Rasti, Eskil Berger, Lenny Pihl Christensen, Jette Hansen og Jacob Højer Ritter. Speaker: Philip May Dreier Mikkelsen. Lydmix: Martin Frank. Produceret for DR af Doceye Digital.
En video af 36 nyfødte børn, der grædende ligger side om side i små plastikkuvøser i den Ukrainske by Kiev, går verden rundt. De kvinder der har født dem, rugemødrene, er for længst rejst væk, og deres nye forældre kan ikke hente dem, fordi coronapandemien har lukket de europæiske grænser. En af de små piger, der ligger her, er bestilt af et dansk par. Sammen med barnets kommende forældrene rejser DRs udenrigskorrespondent Matilde Kimer afsted mod Ukraine og den rugemorindustri, der er eksploderet de seneste år. Hvordan foregår det, når et par bestiller et barn af en rugemor i Ukraine? Hvilke rettigheder giver rugemødrene afkald på, når de skriver under på, at de mod betaling vil bære et andet pars barn? Og hvordan rådgiver danske par hinanden for at omgå den danske lovgivning, i håbet om at både faren og moren officielt bliver barnets forældre? Produceret for P1 Dokumentar af Matilde Kimer, Cecilie Frederiksen og Signe Mansdotter. Klip og lyddesign Signe Mansdotter. Redaktør: Jens Vithner.
Da en journalist flytter til Sønderjylland for at arbejde på DR's redaktion i Aabenraa, så støder han på kilder, som bliver ved med at nævne det samme navn - H.P. Hanssen. Et navn som tilflytteren aldrig har hørt om, og i starten er han også ret lige glad med H.P. Hanssen. Men alting ændrer sig, da journalisten falder over en bog, som kalder H.P. Hanssen for en "demokratisk frontfigur", som kan sammenlignes med Stauning. Et glemt ikons livshistorie oprulles, og det skal vise sig, at H.P. Hanssens hårde arbejde med at genforene Sønderjylland med Danmark langt fra falder i god jord hos alle.
Efter at have set dokumentarfilmen 'Det Røde Kapel', (2009) tager den førtidspensionerede kok, Ulrich Larsen (f.1976) kontakt til filmens instruktør, Mads Brügger og tilbyder ham at infiltrere den dansk-nordkoreanske venskabsforening. Udstyret med et kamera, og under dække af at lave en intern film om foreningens arbejde, stiger han hurtigt i graderne, og bliver snart en del af den internationale venskabsforening, Korean Friendship Association (KFA). Sammen med den fiktive forretningsmand 'Mr. James' graver Ulrich sig langsomt, men sikkert ind mod kernen af det nordkoreanske regime, og afslører styrets omfattende engagement i handel med våben og narkotika. En rejse der blandt meget andet bringer dem til Nordkorea, Uganda, Jordan og Spanien. Serien tager udgangspunkt i Mads Brüggers dokumentarserie 'Muldvarpen', der havde premiere 11.oktober 2020. Medvirkende: Ulrich Larsen, Muldvarpen. Mads Brügger, Filminstruktør. Peter Engel, Producer. Jim LaTrache-Qvortrup, Mr. James og fotograferne: Jonas Berlin og Heine Kaarsberg. Produceret for DR af Wingman Media.
Syv piger, med vidt forskellig baggrund og socialklasse, mødes tilfældigt i en skolegård på Frederiksberg i 80erne. Et tæt venskab opstår, og pigegruppen begynder at betragte hinanden som en familie. Sammen opdyrker de en grænseløs venindekultur, som skal holde traumer og fraværende forældre ud i strakt arm. Her, 34 år efter, har deres samværsform ikke ændret sig meget siden teenagetiden, udover at de er blevet til seks. De mistede nemlig én undervejs, den karismatiske Mariam, som stadig spøger. Men er det ikke på tide at bryde gamle mønstre, når man er sidst i fyrrerne? Det mener Zara. Men mener resten af gruppen også det? Tilrettelæggelse: Zara Wölck. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk
Det er mænd der fylder fængslerne. Det er mænd der slår, slås og voldtager. Det er mænd der hærger i trafikken og på internettet, Det er mænd der er diktatorer, det er mænd som starter og udkæmper krige, og det er mænd der dræber. Listen kunne være meget meget længere. Hvad er der galt med de MÆND? Velkommen til serien Den Grusomme Mand, der afsøger mandens mørke væsen og brutalitet. Fra dyrplagere til massemordere. Tilrettelagt af Georg Larsen.
Skønhedskonkurrencen Miss Danmark har siden 1926 tiltrukket unge smukke kvinder med løfter om glitter og glamour. Konkurrencen fremstår sober og ordentlig på overfladen. Men nu stiller tidligere deltagere sig frem og fortæller for første gang nogensinde om en konkurrence præget af social overvågning og en nedbrydende mobbekultur, foretaget af konkurrencens direktør Lisa Lents. Tilrettelæggelse: Mille Ørsted og Gry Hoffmann. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier. Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback: Mail: p1dokumentar@dr.dk Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com PGP: http://bit.ly/3b65m5G Telefon: +45 87654321 Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252
Bliver kvinder virkelig glade af at være tynde? Og er det et kropsideal, de ønsker at give videre til deres døtre, generation efter generation? Selv voksne kvinder med succesfulde jobs, kærester og børn bruger en stor del af deres vågne tid på at bekymre sig om, hvorvidt de er for tykke. Hvorfor? Det har vært og tidligere fotomodel Alberte Clement Meldal inviteret den unge fremadstormende filminstruktør Anna Emma Haudal med til at undersøge. Undervejs skal de møde forfattere, forskere og fagfolk, som med deres viden og holdninger vil kaste nyt lys over kvinders kropsopfattelse og forhåbentlig sætte dem i stand til at skabe nye normer for deres tanker og adfærd. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal.