Live kanaler

Knaldromaner

I podcasten Knaldromaner dykker værterne Barbara Nyholm og Camilla Boraghi ned i en verden af bøger for at finde ud af, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab, erotik og kærlighed. Påvirker det den måde, vi er seksuelle på? Inspirerer eller forvrænger det? Er sex i ord tacky eller smukt? Det finder de to værter ud af, når de dissekerer de bedste passager i kendte romaner.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 20:37
  Knaldromaner

  "Jeg vil ikke dø uden at have elsket" - Pigen med den blå cykel

  Hvad gør det ved lidenskaben i mennesket, når man blive placeret i nogle omstændigheder, hvor man ikke har noget at miste? Det spejler vi os i, når vi dykker ned i Reginé Deforges' passionerede roman, Pigen med den blå cykel. Der er krig, kærlighed, bomber og brystvorter på programmet, når vi følger Lea Delmas' rejse fra jomfruelighed til sexsulten heltinde.

  Kultur
 • 24:17
  Knaldromaner

  Slutshaming - Eksil

  Om man er en engelsk teenage-pige, der går på kostskole i Tanzania eller dansk pige i en folkeskole i Danmark, så lever slutshaming i bedste velgående. Det er meget nemt at blive enige om, at ingen andre end en selv skal afgøre antallet af ens sex-partnere, men når det kommer til mange sex-partnere, har det aldrig været vigtigere at kunne sige fra og sætte grænser. Hvordan forener man ultimativ seksuel frihed og skarpt optrukne grænser? Hovedpersonen i Jakob Ejersbos stærke roman Eksil kæmper en brav kamp med dét dilemma og vækker dermed nogle knap så festlige minder fra Camilla og Barbaras ungdomsår.

  Kultur
 • 22:44
  Knaldromaner

  Bramfrihed - Meter i sekundet

  Hvem har ikke prøvet at forlade nogens selskab med følelsen af at have "oversharet"? Er du typen, der altid taler lidt for højt om sex, er du typen, der aldrig taler om sex, eller flyder du rundt et sted midt imellem? Camilla og Barbara lider at periodiske ordopkastninger, hvilket kaster dem ud i akavede situationer på niveau med hovedpersonen i Stine Pilgaards knivskarpe roman, Meter i sekundet.

  Kultur
 • 32:37
  Knaldromaner

  Åbne forhold - Fryser jeg

  Er monogami en kollektiv løgn om kærligheden, som begrænser os i at udleve vores fulde potentiale? Er det åbne forhold kærlighedens hellige gral, der kan løse alle vores leverpostejsproblemer? Det taler vi med podcaster Mathias Bundgaard om, for han har gjort sig nogle nyttige erfaringer på området, som dog ikke forhindrer ham i at tilslutte sig Camilla og Barbaras bestyrtelse og benovelse over Martin Kongstads farverige roman, Fryser jeg.

  Kultur
 • 27:37
  Knaldromaner

  Manglende lyst - Folkets skønhed

  Manglende lyst til sex er ofte forbundet med skyld og skam. Somme tider kan manglede lyst være helt naturligt, men det kan også have mørkere årsager, som det er tilfældet for hovedpersonen i Merete Pryds Helles prisbelønnede roman, Folkets skønhed. Men hvordan passer man på sine egne grænser, og hvorfor kan det være svært at sige nej?

  Kultur
 • 28:49
  Knaldromaner

  Blod, mælk og tårer - Mit Arbejde

  Moderskabet er den mest vanskelige opgave, livet kan byde på. For nogle. Camilla er angst for at amme og Barbara er slet ikke bange for at blive mor, og vil bare gerne krydse de vanskelige broer, når hun kommer til dem. I ugens afsnit har vi besøg af Camille Gudmann Lange, der gør en dyd ud af at vise alle sider - også de dårlige - af moderskabet og slutter sig dermed til en tendens i tiden om at aftabuisere den uperfekte mor. Således også ugens roman, der i yderste potens viser bagsiden af medaljen, da Olga Ravn lukker os ind i en verden af ensomhed, fødselsdepression og angst. Men gør de ærlige mødre os mere bange end nødvendigt? Eller klæder de os godt på til at overkomme de opgaver, der venter os?

  Kultur
 • 32:26
  Knaldromaner

  At knalde sig til tops - Lykke-Per

  Hvordan bliver man egentlig lykkelig? Kan man finde lykken, hvis man jagter den længe nok? Jagten på lykke kan med tiden blive så altopslugende, at det tager nogle gigantiske ofte på sin vej og således også for hovedpersonen Lykke-Per i Henrik Pontoppidans roman af samme navn, hvor Per Sidenius godt nok lever i slutningen af 1800-tallets Danmark, men forsøger at "knalde sig til tops" som var han Anna Nicole Smith.

  Kultur
 • 31:38
  Knaldromaner

  Usikkerheder - Små Hverdagsproblemer (Tove Ditlevsens brevkasse)

  Usikkerhed er nærmest en menneskelig lovmæssighed. I dag er det ligefrem blevet trendy at dele sine usikkerheder med omverdenen, men for 50 år siden levede usikkerhed mere i det skjulte, med enkelte ventiler. Én af disse ventiler eksisterede i form af forfatterinden Tove Ditlevsens brevkasse i Familiejournalen. Vi taler om, om Toves kontante og humoristiske råd er tidløse, og om de kan hjælpe os med vores 2021-usikkerheder.

  Kultur
 • 30:28
  Knaldromaner

  Frihed - Let gang på jorden

  Hvornår er man fri som kvinde, som menneske? Var friheden sværere at finde dengang forfatterinden Agnes Henningsen slog sine folder blandt både bohemer og det bornerte borgerskab? Eller er det en iboende konflikt i mennesket, at vi ultimativt drømmer om frihed til både at gøre, som vi vil, samtidig med at vi trives i tryghed? I ugens episode taler vi om frihed og kærlighed med komponist, sanger, sangskriver og forfatter Elisabeth Gjerluff Nielsen.

  Kultur
 • 26:52
  Knaldromaner

  Ensomhed - Tour de Chambre

  Alle ved, at ensomhed kan præsentere sig i enhver situation på enhver måde. Spørgsmålet er, hvad det bedste middel mod ensomhed er. Kan man kneppe ensomhed væk? Eller kan man kneppe sig mere ensom? Er Tinder en social andedam eller et isolerende, sort kaninhul? Vi taler om ensomhed i forhold til kærlighedsrelationer og sex med udgangspunkt i Tine Høghs populære roman, hvor vi møder Asta, hvis ensomhed fører hende ud i mange ubehagelige afkroge.

  Kultur
 • 36:07
  Knaldromaner

  Brutalt begær - Techno

  Besøg af Benjamin Martin til en snak om bogen Techno og dens brutale skildring af et homomiljø med stoffer, saunaer og store orgier. Hvordan ser det ud i virkeligheden? Er kærlighedsløs sex en stor ting for homoseksuelle mænd? Hvor voldsomt går det for sig til festerne? Og ligner det i virkeligheden de heteroseksuelle relationer mere, end vi går og tror?

  Kultur
 • 26:53
  Knaldromaner

  Besættelser - Nynnes Dagbog

  En gennempulet kliché lyder, at forelskelse er en form for sindssyge. Men man behøves faktisk ikke engang være forelsket for at blive besat - besættelsen kan opstå ud af næsten ingenting. Til gengæld skal man nok være temmelig besat for at tage billeder af sin date i smug eller sniffe til hans underbukser. Nynne har prøvet det hele og nedfældet det i sin dagbog, mens Barbara og Camilla har prøvet det halve og fortæller om det i denne uges episode.

  Kultur
 • 20:51
  Knaldromaner

  Skam & Skrøbelighed - Normale Mennesker

  Kan man være tiltrukket af - og måske endda forelsket i - et menneske, som man også skammer sig over? Begær og kærlighed gør som bekendt blind, men tæller det også dit syn på omverdenens blikke? Selvudslettelse, sex, skyld og skam stemmer fremragende med Sally Rooney og hendes bestsellerroman 'Normale Mennesker', som vi nyder at nyde i ugens episode af Knaldromaner.

  Kultur
 • 21:59
  Knaldromaner

  Forbryderisk lidenskab - Lolita

  I den sværeste episode hidtil snakker værterne om forgabelse og betagelse af den slags, man ikke normalt snakker om. Nemlig når den er rettet fra en voksen mod et barn. Alle er enige om, at den slags følelser er forkerte, men kan de følelser måske minde om følelser, der finder sted i sunde relationer? Lolita er kontroversiel, forkert, grænseoverskridende og en formidabelt god roman.

  Kultur
 • 22:14
  Knaldromaner

  Underkastelse - 50 Shades of Grey

  Forelskelse er en slags sindssyge, der udspiller sig i en kraftig forblændelse, som tit og ofte gør os ude af stand til at mærke, hvad der egentlig er rigtigt og forkert. Hvordan siger man egentlig fra, når ens seksuelle grænser bliver overskredet af et menneske, der betager en i en sådan grad, at man ikke er i stand til at sige stop? Vi snakker om leg med smerte i sex, som ikke bare er relevant for afsnittets roman, men også set i lyset af tidens højaktuelle debat om krænkelser og samtykke. Var 50 Shades of Grey overhovedet blevet en bestseller, hvis den var udkommet i 2020?

  Kultur
 • 23:40
  Knaldromaner

  Ægteskab - Kærlighedens gang

  Vi kender alle de episke fortællinger om at finde den store kærlighed. Men hvad sker der efter det? Når der går børn og leverpostejsmadder i ægteskabet og i sexlivet? Er utroskab ondskab eller en kærlighedens handling? I denne episode taler vi om ægteskabets anatomi, og ikke mindst hvad sex er, når de første 200 spændende knald for længst er overstået.

  Kultur
 • 26:22
  Knaldromaner

  Sex & Sorg - Forsvindingsnumre

  Kan sex reparere sorg? Det taler vi om i ugens episode af Knaldromaner, hvor vi dykker ned i den erotiske del af Amalie Langballes debutroman Forsvindingsnumre. Hovedpersonen Agnes får fred, når hun får orgasmer, men kan man overhovedet få orgasmer, når man er nede i kulkælderen? Er sex uden følelser ubehageligt eller rart? Og kan man græde og gokke på samme tid?

  Kultur
 • 28:48
  Knaldromaner

  Utroskab - Madame Bovary

  Madame Bovary er ikke kun kontroversiel, fordi den handler om utroskab. Den var nemlig alt for fræk til sin samtid midt i 1800-tallet, men hvor fræk er den i dag? Og er vores hovedperson vor tids svar på en rodløs instagrammer? Vi dykker ned i baller, bol og Bovary med Gustav Flauberts klassiker.

  Kultur
 • 32:49
  Knaldromaner

  Unge elskende - Martin & Victoria

  I første udgave af Knaldromaner fortaber vi os i Klaus Lyngaards klassiker Martin & Victoria. I romanen får vi lov til at prøve alting første gang med det unge forelskede par - fra overraskende blowjobs til kærlighedserklæringer, ømhed og en masse liderlighed.

  Kultur