På kanten af verden

Tag med ud "På Kanten Af Verden" med fire danske opdagelsesrejsende og eventyrer, der på hver sin måde har udforsket den klode, vi lever på. Tag med, når Jens Munk kæmper mod brutale ismasser og dødelig sygdom i jagten på Nordvestpassagen. Følg med, når forfatteren, journalisten og eventyreren Jens Bjerre opsøger oprindelige folk. Kom med til Mellemøsten med Carsten Niebuhr, der er udsendt af Kong Frederik V for at beskrive Det Lykkelige Arabien og hør den kun 15-årige Palle Hulds umiddelbare begejstring for mødet med andre kulturer på sin tur rundt om jorden.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 49:00
  På kanten af verden

  3:4 - Det Lykkelige Arabien

  Kom med på ekspedition, når den unge landmåler Carsten Niebuhr som en del af et umage følge af forskere og videnskabsmænd tager på opdagelse efter "Det Lykkelige Arabien". Opdraget er at bringe svar på 100 specifikke spørgsmål om arabisk kultur, sprog og natur med hjem til Danmark, men turen bliver langt mere kompliceret og dramatisk end Carsten Niebuhr og de andre videnskabsfolk forventer. Medvirkende: Henrik Bilidt, rejseleder mv., Poul Behrendt, fhv. lektor, Københavns Universitet, Anne Haslund, museumsinspektør, Nationalmuseet, Peter Rask Møller, lektor, Naturhistorisk Museum. Research: Simon Brun Andersen. Tilrettelægger: Ole Retsbo.

  Kultur
 • 40:28
  På kanten af verden

  4:4 - Den danske Tintin

  Følg med på en hæsblæsende tur jorden rundt med den blot 15-årige dreng, Palle Huld. 44 dage tager det Palle at komme jorden rundt gennem lande som Amerika, Japan og Rusland. Med oceanliner, damptog og i dyre biler, der stinker af elegance som meget andet i de brølende og swingende 1920´ere. Medvirkende: Jens Hjorth, pensioneret læge og medlem af Eventyrernes Klub, Søren Vinterberg, oversætter, journalist og kulturanmelder, Mik Schack, tintinolog, journalist, forfatter og musiker, Albert Lykking, formand for Spejdermuseet på Holmen Oplæsning fra bogen "Jorden rundt i 44 dage": Tue Blædel. Research: Simon Brun Andersen. Tilrettelægger: Karen Albertsen.

  Kultur