Live kanaler

Sagnfolket

Bor der overnaturlige væsener i den danske natur? Det troede man engang - og nogle tror stadig. Sæt dig i bilen sammen med Karen Straarup og Sandra Mia Susgaard, når de kører ud i landet på jagt efter sagnfolket. Tag med på kirkegården, i mosen og i skoven efter mørkets frembrud. Og tag med på besøg hos dem, der stadig fortæller sagnene, som har mødt det overnaturlige, og som har kendt elverpigerne, Åmanden og Helhesten, siden de var børn.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 29:33
  Sagnfolket

  1:5 - Helhesten på Mols

  I første episode går turen til Karens hjemstavn Mols. Karens far beretter om et begravet hestehoved i sognets kirke, og turen går til en nedlagt pestkirkegård midt om natten, alene, på udkig efter Helhesten. Medvirkende: Erik Dybdal Møller. Tilrettelagt og klippet af Karen Straarup og Sandra Mia Susgaard. Temamusik af Lukkif.

  Kultur
 • 35:40
  Sagnfolket

  2:5 - De underjordiske på Bornholm

  Sandra Mia og Karen er sejlet til Bornholm på jagt efter De Underjordiske, en slags trolde. På øen møder de Conny, der kan fortælle at De Underjordiske faktisk findes - for hun har mødt dem. Medvirkende: Conny Ogareck, Dennis Gade Kofod. Tilrettelagt og klippet af Karen Straarup og Sandra Mia Susgaard. Temamusik af Lukkif.

  Kultur
 • 34:36
  Sagnfolket

  3:5 - Åmanden i Odense

  I Odense Å bor Åmanden. Sagn fortæller, at han hvert år kræver et offer - et menneskeliv. Alligevel aflægger Sandra Mia åen en natteligt besøg. Medvirkende: Casper Vang, Ann Louise Stejner, Erik Dybdal Møller. Tilrettelagt og klippet af Karen Straarup og Sandra Mia Susgaard. Temamusik af Lukkif.

  Kultur
 • 28:57
  Sagnfolket

  4:5 - Elverfolket på Stevns

  Ved Elverhøj lokker smukke elverpiger unge mænd i døden. Karen og Sandra Mia kører mod Stevns for at høre de sagn, der er blevet fortalt i generationer på halvøen - om Elverkongen og hans følge, der bor inde i den gamle gravhøj. Medvirkende: Anna Hansen, Ulla Christensen, Erik Dybdal Møller. Tilrettelagt og klippet af Karen Straarup og Sandra Mia Susgaard. Temamusik af Lukkif

  Kultur
 • 36:20
  Sagnfolket

  5:5 - Lygtemændene på Lolland-Falster

  I Lolland-Falsters disede moser kan man se små lygter lyse, når Lygtemanden er på spil. Efter at have hørt lokale sagn, overvinder Sandra Mia og Karen frygten for mørket og drager alene ud i skoven en nat for at finde ham. Medvirkende: Leif Plith Lauritsen, Anne Elmer, Erik Dybdal Møller. Tilrettelagt og klippet af Karen Straarup og Sandra Mia Susgaard. Temamusik af Lukkif.

  Kultur