Live kanaler

Stikket dybere

Hvornår får vi hverdagen tilbage igen? 'Stikket dybere' holder dig opdateret med nyheder og perspektiv om coronavaccinerne. Stil spørgsmål til eksperterne på vaccine@dr.dk. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 33:59
  Stikket dybere

  Interview med AstraZeneca

  Evigt udskældte AstraZeneca vinder ikke mange popularitetskonkurrencer. Skepsissen breder sig i EU-landene, hvor millioner af doser står i køleskabe uden at komme på arbejde. Er vaccineproducenten selv skyld i sit imageproblem? Eller er AstraZeneca forfulgt af misforståelser? Vi taler med producenten selv i Dagens Indstik. Vi vender også nyheden om, at Sputnik V nu bliver undersøgt af EU's lægemiddelmyndighed, ligesom vi ser nærmere på den frygtede brasilianske variant, P.1, der er kommet til Danmark. Gæster: Jens Lundgren, professor i infektionsmedicin på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Anders Heissel, DRs sundhedsanalytiker. Dagens Indstik: Andreas Heddini, medicinsk chef for AstraZeneca Norden. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:42
  Stikket dybere

  Vaccine-tombolaen

  AstraZeneca, Pfizer og Moderna kender du. Men hvad med CureVac, Covaxin, Sinopharm og Valneva? Tag med, når vi snurrer med Stikket Dyberes vaccine-tombola, lærer nye vacciner at kende - og ser på, hvilke der er på vej til Danmark. Kan man selv bestemme, om man vil vente 4 eller 12 uger med at få 2. dosis af AstraZeneca? Ja, lød det fra Sundhedsstyrelsen, da de gæstede os. Men Stikket Dybere kan afsløre, at det ikke er så let i praksis. Vi vender også statsministerens udmelding om, at 50-64-årige skal højere op i vaccinekøen. Gæster: Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank og Anders Fomsgaard, overlæge og virusforsker på Statens Serum Institut. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 31:45
  Stikket dybere

  Tyskere siger nej til AstraZeneca

  Hvornår får vi hverdagen tilbage igen? 'Stikket dybere' holder dig opdateret med nyheder og Friske AstraZeneca-doser står klar i køleskabet til at blive stukket i armen. Men mange tyskere vil ikke have vaccinen, og nu risikerer den tyske vaccineplan at skride. DRs tysklandskorrespondent, Michael Reiter, er Dagens Indstik. Landet over afholdes der vaccinegeneralprøve fredag. Vaccinationscentrene skal stresstestes for at se, om vi kan klare at vaccinere op mod 400.000 om dagen fra marts. Hvad skal vi holde øje med? Johnson & Johnsons vaccine er blevet gransket af de amerikanske myndigheder. Og vaccinen, som Danmark har storindkøbt, ser måske endnu mere lovende ud end først antaget. Gæster: Else Smith, tidl. direktør i Sundhedsstyrelsen. Anders Heissel, DRs sundhedsanalytiker. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:57
  Stikket dybere

  The end game?

  Er det virkelig nødvendigt at vaccinere hele befolkningen, før hverdagen kan vende tilbage? Mød en professor, som slet ikke mener, vi bør vaccinere sunde og raske mennesker med en så hurtigt udviklet vaccine - og en forsker, der mener, at det vil være helt uansvarligt at lade være. Debat i Dagens Indstik. Pfizer/BioNtech-vaccinen fortsætter med at imponere forskerne. Nye tal tyder på, at den er hypereffektiv til at forhindre smittespredning. Kan mRNA-vaccinerne alligevel give os flokimmunitet? Gæster: Søren Riis Paludan, professor på Aarhus Universitet. Dagens Indstik: Christine Stabell Benn, professor i folkesundhedsvidenskab på SDU, Mike Bogetofte Barnkob, post.doc i immunologi på SDU, og Kirstine Moll Harboe, Lægemiddelstyrelsen. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:21
  Stikket dybere

  Vaccinationskalenderen special

  Hvor sikre kan vi være på, at vaccinationskalenderen holder tidsplanen? Og hvem bliver prioriteret først i den 12. og sidste gruppe, som indeholder hele 3 millioner danskere? Sundhedsstyrelsens enhedschef Bolette Søborg er Dagens Indstik. Frankrig anbefaler nu, at man nøjes med én enkelt dosis af vaccinen til personer, der allerede har været syge med covid-19. Burde vi gøre det samme i Danmark? Johnson & Johnson kan blive den fjerde vaccine i vores arsenal, efter firmaet bag har søgt om godkendelse i EU. Få vaccineholdets bud på, hvornår den kan være klar til brug. Vært: Marcel Mirzaei-Fard. Gæster: Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:28
  Stikket dybere

  Dagbog over bivirkningerne

  Milde bivirkninger ved vaccinerne var helt forventet - men omfanget kom tilsyneladende bag på flere sygehuse, som nu må sprede vaccinationerne for at undgå for mange sygedage på samme tid. Vi ringer til sosu-assistenten Vibeke Sørensen, der har skrevet dagbog over bivirkningerne. Escape-mutationerne har lagt en dæmper på drømmen om at udrydde corona fra jordens overflade ved hjælp af vacciner. Men alternativet er ikke nødvendigvis flere nedlukninger, men massiv testning - flere gange ugentligt. Vaccineholdet kigger frem mod efteråret. Vi skal kunne vaccinere op mod 400.000 om dagen, lyder det fra regeringen. Det lyder godt - men kommer det nogensinde til at ske, at vi har så mange vacciner mellem hænderne? Gæster: Lone Simonsen, professor i folkesundhedsvidenskab på RUC, og Else Smith, tidl. direktør i Sundhedsstyrelsen. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:23
  Stikket dybere

  Når mutanter muterer

  Den britiske variant volder indtil videre ikke problemer for vores vacciner. Men det kan være på vej til at ændre sig. Det britiske sundhedsministerium frygter, at den britiske mutation har samlet den frygtede escape-mutation op - og det kan svække vores vacciner. EU-kommissionen erkender nu, at man har undervurderet, hvor stor en opgave det er at massefremstille vacciner. Er løbet kørt nu? Storbritannien lyn-vaccinerer sammenlignet med EU-landene, og Brexit-tilhængerne fejrer det som en sejr. Få briternes opskrift på succesen i Dagens Indstik med DRs Storbritannien-korrespondent, Tinne Hjersing. Gæster: Jens Lundgren, overlæge på Rigshospitalets infektionsmedicinske afdeling og Jakob Ussing, DRs erhvervskorrespondent. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 31:36
  Stikket dybere

  Undgår vi næste lockdown?

  Mutationer, der svækker vores vacciner, har fået internationale forskere til at frygte, at vi må lukke ned igen til næste vinter. Men en stribe danske eksperter råber nu op og mener, vi skal undgå flere nedlukninger, selv hvis de nye mutationer skyller ind over os. Et studie fra Sydafrika viser, at AstraZeneca-vaccinen stort set ingen effekt har over for den sydafrikanske mutation. Men er det nu også hele sandheden? Brasilien er lagt ned af en mutation, som kan smitte folk, der ellers har haft sygdommen før. Kristian Almblad, DRs sydamerikakorrespondent, beretter fra Brasilien. Gæster: Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og Else Smith, tidligere direktør i Sundhedsstyrelsen. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:21
  Stikket dybere

  Putins vaccine er kommet i Vestens kridthus

  Ruslands Sputnik-V er blevet latterliggjort i Vesten. Men pludselig er stemningen vendt i Tyskland, hvor kansler Merkel står klar til at bruge den, hvis den godkendes. Coronavaccinerne forhindrer os i at blive syge, men forhindrer de os også i at smitte andre? Nye data fra Storbritannien viser os opmuntrende nyt. I Dagens Indstik vender vaccineholdet den bitre strid mellem EU og AstraZeneca med Ole Ryborg, DRs EU-korrespondent. Gæster: Søren Riis Paludan, professor, Aarhus Universitet. Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker, Danske Bank. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:32
  Stikket dybere

  Johnson & Johnson og den danske vaccine

  Ali Salanti er forsker på et meget lovende dansk bud på en coronavaccine. Han tror stadig fuldt og fast på, at deres vaccine kan slå selv de bedste vacciner, vi kender i dag. Han gæster 'Stikket Dybere'. De færreste taler om Johnson & Johnsons vaccine lige nu, men det er den, Danmark har købt allerflest af. Fredag kom så de længe ventede fase 3-resultater. Hvor effektiv er den så? Og hvor hurtigt kan den produceres? Vi taler med firmaets medicinske chef i Danmark. Gæster: Ali Salanti, professor på Københavns Universitet. Anders Heissel, DRs sundhedsanalytiker. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:40
  Stikket dybere

  Problembarnet AstraZeneca under lup

  EU ventes at fælde dom over Oxford/AstraZeneca-vaccinen fredag - en vaccine præget af usikkerheder og kaos på grund af fejl i forskningsdesignet. Imens udspiller et drama sig i EU, som ikke vil finde sig i flere forsinkelser. Vi gør status over den billigste af alle vaccinerne. Afrika ligner den store taber i vaccineræset. DRs Afrikakorrespondent beretter fra Sydafrika, hvor præsidenten har bedt Vesten om at stoppe med at hamstre vacciner. Gæster: Else Smith, tidl. direktør i Sundhedsstyrelsen. Jens Lundgren, overlæge i infektionsmedicin på Rigshospitalet. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:23
  Stikket dybere

  Truer den sydafrikanske mutation vores vacciner?

  Den sydafrikanske mutant er ankommet til Danmark - og en brasiliansk variant har gjort entré på Færøerne. Begge mistænkes for at svække effekten af vaccinerne. Men hvor stor en trussel er mutationer overhovedet for vaccinerne? Få svaret i 'Dagens Indstik'. Oxford/AstraZenecas vaccine ventes at blive godkendt i EU på fredag, men de første leveringer er allerede forsinket voldsomt. Nu raser EU, som vil have kontrol med de Oxford-vacciner, der forlader unionen. Vaccineholdet diskuterer sagen. Stil dine spørgsmål til eksperterne: vaccine@dr.dk. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:40
  Stikket dybere

  Har Pfizer kuppet Danmark?

  Det sendte chokbølger gennem Danmark, da det kom frem, at Pfizer-BioNTech sender færre vacciner end beregnet de kommende uger. Men Pfizer mener, de leverer de doser de skal. I 'Dagens Indstik' tager vi til Israel, som har vaccineret 1/3-del af befolkningen med første stik. Har det fået smittetallene til at lægge sig? Stil dine spørgsmål til eksperterne: vaccine@dr.dk. Gæster: Else Smith, tidl. direktør i Sundhedsstyrelsen, Anders Heissel, sundhedsanalytiker, DR og Michael S. Lund, DRs mellemøstkorrespondent. Vært: Marcel Mirzaei-Fard.

  Nyheder & Aktualitet