Foto: Hans Helsner

Radiohuset Rocker for sidste gang

Når DR den 28. april hylder den uafhængige rock i Danmark for femte år i træk, er det sidste gang at Radiohuset rocker med. Men med op mod 20 livekoncerter og en række aktuelle paneldiskussioner siger 'Radiohuset Rocker' farvel med manér.

Program
- Se hvor og hvornår de enkelte koncerter spilles og se hvilke paneldiskussioner der er på programmet i år.
Video
Få en forsmag på Radiohuset Rocker. Under Byen øver til at skulle spille sammen med DR RadioUnderholdningsOrkestret til afslutningskoncerten til Radiohuset Rocker.

Når DR lørdag 28. april kl. 15.00 atter sætter et særligt fokus på det dynamiske vækstlag i dansk rock, er det sidste gang at publikum, musikere og branchefolk inviteres indenfor i Radiohuset, der snart rømmes for radiofolk og overdrages til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Der er dog ingen grund til at fortvivle; som en fugl Fønix genopstår rockens uafhængighedsdag fra Radiohusets aske til næste år i de nye rammer i DR-Byen:

- Selv om Radiohuset snart rocker for sidste gang, så fortsætter vi ufortrødent vores arbejde med vækstlagene i dansk rock. 'Undergrunden' er sprængfyldt med drive og dynamik og det skal selvfølgelig også afspejles i DR. Dels fordi den nye, unge scene rummer en lang række kvaliteter og dels fordi DR er afhængig af vækstlagene. Modsat så mange andre stationer spiller vi nemlig også musikken, før den bliver et hit. DRs uafhængighedsdag vil også fremover sætte fokus på bredden og virketrangen i rockvækstlaget, så dette års 'Radiohuset Rocker' er derfor lige så meget et 'på gensyn' i nye rammer i DR-Byen, som det er et 'farvel' til det gamle hus på Rosenørns Allé, siger producent Jan Sneum fra DR Live, der er én af bagmændene bag 'Radiohuset Rocker'.

Farvel til Radiohuset - Rocken længe leve...
Dagen i Radiohuset har altid budt på informations-boder, showcases, en række paneldiskussioner med emner, der er aktuelle for rockscenen nu og her, og ikke mindst et overflødighedshorn af lækker livemusik fra Radiohusets studier.

Dette år er ingen undtagelse. Med fremadstormende kunstnere, som The Blue Van , Maria Køhnke, Murder, The Floor Is Made of Lava og Lily Electric , samt paneldiskussioner med fokus på alt fra rockens udvikling, koncertformer og produktion til communities, branding og finansiering bliver der sagt behørigt farvel til det gamle hus på Rosenørns Allé. Hele herligheden kulminerer med århusiansk weltschmerz af ypperste karat, når Under Byen lukker og slukker med en unik koncert i Radiohusets Koncertsal sammen med selveste RadioUnderholdningsOrkestret :

- Selvom Under Byen er på turné i USA i dette forår er både band og orkester i fuld gang med at skrive nye arrangementer til Under Byens sange. Afslutningskoncerten på Radiohuset Rocker bliver således en unik oplevelse - både musikalsk og arkitektonisk. Koncerten finder nemlig sted i Radiohusets smukke, gyldenbrune koncertsal. Hidtil har alle koncerter og showcases under 'Radiohuset Rocker' fundet sted i Radiohusets mindre studier, men i år lukker og slukker vi alle andre koncerter op mod kl. 23, og så samles alle de rockinteresserede, der har lyst til at sige farvel til det gamle radiohus med maner, i Radiohusets Koncertsal. Hele arrangementet afsluttes kl. 24. Traditionen tro, siger Jan Sneum.

P3 sender live fra Radiohuset Rocker
P3 sender direkte fra Radiohuset Rocker, og varmer op til arrangementet med flere af de optrædende. P3-chef Carsten Worsøe glæder sig til at præsentere vækstlaget i dansk rock for P3-lytterne:

- Hele året igennem spiller P3 konstant de nye danske bands, som ingen andre radiostationer tør spille. Det er en vigtig opgave, som vi løfter med glæde - både til hverdag og til den fest som Radiohuset Rocker er for den nye musik . P3 er stolte over at kunne præsentere Radiohuset Rocker med masser af ny dansk musik til danskerne, siger P3-chef Carsten Worsøe.

 

Kilde: DR Presse 9. marts 2007

 
 
Netradio
Lyt til P3
dr.dk's musiksite
P3
Det Elektriske Barometer