Gode Gerninger

Hjælp Ramasjang med at lave Gode Gerninger, der støtter børn i Syrien!

Nanna, Jonas og Nova er i fuld gang med at skride til handling og lave Gode Gerninger til gavn for udsatte børn i Syrien. Men de har brug for hjælp fra dit barn, så de kan få fikset så mange gode gerninger, som muligt. Vi laver Gode Gerninger på Ramasjang og Ultra fra den 4.-29. januar 2022. Projektet er en del af Danmarks Indsamling 2022.

Hvordan fungerer det?

Når et barn gør en god gerning, giver Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling. Pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, der hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og skabe en god fremtid for dem selv.

Man må lave alle de gode gerninger, man vil! Hver en gerning tæller, når bare man husker at registrere den. Det kan man gøre på sit lokale bibliotek, hvor man udfylder et Gode Gerninger-bevis, eller man kan gøre det online på dr.dk/godegerninger. På sidstnævnte kan man indsende et foto af sin gerning, som kan blive vist på hjemmesiden. Man kan fra den 6. januar sende videoer ind til Ramasjang på dr.dk/ramasjang. Et udpluk af videoer vil blive vist på Ramasjang. Alle børn modtager et velfortjent diplom for deres indsats.

Hvad er en god gerning?

Det kan være mange ting. I videoen her giver Nanna, Jonas og Nova inspiration til, hvad man kan gøre. Men det kan også være dit barn har sit helt eget bud på, hvad der er en god gerning. I kan finde mere inspiration på dr.dk/godegerninger, eller hos samarbejdspartnerne FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker, som giver masser ideer til både gode og grønne gerninger, man kan lave.

Hos DR Lær kan man finde undervisningsmateriale, som bl.a. starter gode samtaler om, hvad en god gerning er for en størrelse, og som man kan bruge til at lave Gode Gerninger i klassen. Find materialet fra den 10. januar på dr.dk/spire (børnehaver) og dr.dk/skole (indskoling).

Hvor stort et beløb, vi får samlet ind, bliver afsløret under det store Danmarks Indsamling-show, som bliver sendt på DR1 lørdag den 29. januar 2022.

Gå ind og registrer din gode gerning her

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget! Vi glæder os til at se jeres Gode Gerninger.

FacebookTwitter