Hr. Skæg er tilbage! Denne gang inviterer han hele verden indenfor og vækker nysgerrigheden for sprog.

Velkommen til Hr. Skægs Hotel!

Hr. Skæg har åbnet sit helt eget hotel. Der kommer gæster fra hele verden, og Hr. Skæg vil gøre alt for at få sine gæster til at føle sig godt tilpas. Når det er svært for gæsterne og Hr. Skæg at forstå hinanden, er det godt, at de begge kan tale lidt engelsk. Så lykkes det altid at forstå hinanden til sidst.

Sproglæring for de mindste

Hr. Skægs Hotel er baseret på den nyeste forkning om børn og sproglæring, som viser at sproglæringen forstærkes, når man bliver præsenteret for flere forskellige sprog samtidig. Og det gælder også læringen af dansk. Børn bliver ganske enkelt bedre til deres eget sprog ved at kende til fremmedsprog. Det viser sig også at det klassiske, ensidige fokus på ordforrådet og træning af enkelte fremmedord er begrænsende. I virkeligheden kan man sagtens bruge hele sætninger, så børnene kommer ind i sproget. Så længe der er en visuel støtte til at forstå situationen. Man kan også med fordel bruge (og gentage) simple begyndersætninger som ”I like…” og ”My name is…” (i sproglæringstermer kaldet chunks). Det er slet ikke for tidligt at begynde at lære sprog inden skolestart. Førskolebørnsalderen er den bedste alder til at tilegne sig sprogenes lyde, så man senere hen undgår tyk accent, hvilket er typisk for folk, der har tillært sig sprog i en sen alder.

Sjov læring

Som altid i programmerne med Hr. Skæg handler det om at lære, men først og fremmest skal det være sjovt og spændende. Læring opnås bedst, når man har det godt, og tv-serien er designet til at give børnene succesoplevelser. Det giver selvtillid at opdage, at man godt kan forstå fremmede folk, og i Hr. Skægs Hotel lærer børnene, at man sagtens kan finde en ny ven, selvom der ikke tales samme sprog. Du kan se første afsnit lige HER!

Nye Skæg-sange

Hvert afsnit af ”Hr. Skægs Hotel” har sin egen sang. Det er blevet til en samling nye, korte sprogsange, der handler om simple begreber og ord som ”Good morning”, ”Left and Right”, ”Water and Soap” eller ”Help”. Og så er der en sang som ”Du kan ikke sige Bonjour”, som udfordrer, næsten provokerer, børnene til at vise, at de godt kan sige et fremmed ord, selvom det er lidt specielt.

Hr. Skægs Hotel flytter ind i Ramasjang-appen

Sproglæringen udvides med et spil til Ramasjang-appen, der træner det engelske sprog og udvider ordforrådet med pædagogiske gentagelser og skøre situationer på hotellet. I spillet ”Hr. Skægs Hotel” skal børnene hjælpe Hr. Skægs gæster ved at finde frem til, hvad det er, de ønsker sig. Spilleren kan i høj grad selv bestemme, hvad der skal ske med de ting, der bliver snakket om, og det er også sjovt nogle gange at ”vælge forkert”, fordi det giver skøre og sjove resultater. Det ligger i tråd med seriens dogme om, at du aldrig kan gøre noget forkert i selskab med Hr. Skæg.