Kom til plantefest

Se, hvor i landet du og resten af familien kan komme til plantefest.

(Foto: Anita Graversen.)

Lige siden den sidste sne smeltede væk, har børn i hele Danmark plantet og sået blomster for at kunne melde sig som RamasjangReddere i kampen for at hjælpe bierne med at overleve.

Men selvom det sidste show er sendt, stopper kampen for bierne ikke der. I løbet af sommeren er der nemlig mulighed for at deltage i arrangementer rundt om i landet, som på den ene eller anden måde støtter kampen for at redde bierne.

Nedenfor finder du listen over arrangementer, og hvor de afholdes. Listen opdateres løbende.

Honning-jordbær-dag, DTU, Lyngby d. 20. juni

Smagsprøver på nyslynget, lokal honning og dejlige, røde jordbær. Hvis du kan svare på den svære bi-quiz, kan du få et flot diplom og en pose fyldt med gode frø til bierne med hjem.

Honning-jordbær-dag, Købingsmark bigård, Nordborg d. 23. juni

Kom og smag årets første honning og jordbær. Vær med til at så blomster i de tomme højbede, gæt med på den svære bi-quiz, lav insekthoteller, lær om hvorfor bier er vigtige for jordbær og få et flot Ramasjangredder-diplom.

Læs mere her: https://www.facebook.com/K%C3%B8bingsmark-Big%C3%A5rd-726593550688112/

Løb for bierne og blomsterne på Bornholm d. 27. juli

Bornholm har med kampagnen #bornholmblomstrer/#pollinatormarathon plantet en maratondistance med blomster til glæde for bier og andre insekter og på den sidste dag i årets Etape Bornholm løb, varmer Isabel fra Hemmelige Dyr op til børnedistancen på 4,2 km.

Efter løbet vil der være masser af quiz og bisjov -og selvfølgelig ekstra høje klapsalver til alle de børn, der løber udklædt som bier.

Løb med på http://www.etape-bornholm.dk/

Økologiske høstmarkeder over hele landet lørdag d. 1. september og søndag d. 2. september.

Ta’ de voksne i hånden og find et høstmarked i nærheden af der hvor I bor. Her kan I sammen prøve den svære bi-quiz og se om de voksne er lige så kloge på bier, som alle de seje Ramasjangreddere.

https://hostmarked.dk/

Lær om vilde og truede dyr i Zoologisk Have København, 28. september - 31.oktober
I efteråret bliver det vildt i Zoologisk Have på Frederiksberg, når haven gør en indsats for at redde en lang række af de vilde, truede dyr som bier, sommerfugle og flagermus. Kom og vær med, lær, leg, byg, plant og dans med Ramasjang og alle dyrene.

https://www.zoo.dk/da/

Naturens Dag søndag d. 9/9, Skovskolen i Fredensborg kl. 10-15
Lær hvordan du samler frø fra sommerens mange blomster, så du er klar til at så mad til bierne næste forår. Kom også og syng og dans med Silja.

https://skovskolen.ku.dk/om/kalender/naturens-dag-2018/


DR Ramasjang står ikke bag arrangementerne, og derfor bedes alle spørgsmål rettes til de enkelte arrangører.