Vær med til at samle ind til Syriens udsatte børn

DR Børn er endnu en gang afsender på Børnenes Danmarks Indsamling, som for tredje år i træk samler ind til udsatte børn i Syrien. Derfor kalder DR Ramasjang på alle Danmarks børn og beder dem om at gå for en god sags tjeneste i januar.

Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling, indtil der er gået 375.000 kilometer.

Lørdag d. 4. februar afsløres det i Danmarks Indsamling på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Syrien.

Børnene gør en verden til forskel

Børnenes Danmarks Indsamling giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. Børnene i Danmark kan også gøre en forskel for andre. Tidligere år har børnene samlet ind ved at gøre gode gerninger.

I år skal børnene i stedet ud at gå i fællesskab for at samle ind til udsatte børn i Syrien, og derfor har projektet skiftet navn fra 'Gode Gerninger' til 'Børnenes Danmarks Indsamling – vi går sammen'. Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret med til at bevæge sig for Syriens børn på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne.

Børnenes Danmarks Indsamling er for alle. Hver en kilometer udløser en donation på 20 kroner, som går til et Røde Kors-projekt i Syrien til gavn for udsatte børn.

Skoler og dagtilbud går forrest

De danske skoler og dagtilbud faciliterer gåturene, og alle kan stadig nå at gå med. Fra d. 9. januar og helt indtil d. 4. februar kan lærere og pædagoger arrangere fælles gåture med børnene og registrere deres kilometer på dr.dk/vigårsammen.

Der vil være gratis undervisningsmateriale tilgængeligt fra DR Lær, som lærere og pædagoger har mulighed for at anvende for eksempel før eller efter en fælles gåtur, i idrætstimen eller andet. Det giver børnene mulighed for at gå sammen i fællesskab og samtidigt lære noget om, hvorfor lande som Danmark yder udviklingsbistand til andre lande

Diplom og fodspor

Børnene har mulighed for at få et diplom, som de kan udfylde med navn og det antal kilometer, de har gået. De kan også hænge et fodspor op på værelset, i børnehaven eller i klasselokalet, hver gang de har gået en kilometer og selv farvelægge fodsporene.

Materialerne kan downloades her:

Diplom og fodspor kan downloades herunder:

Hvordan registreres kilometerne?

Hver en kilometer tæller, når den registreres på dr.dk/vigårsammen. Vi inviterer desuden landets børn til at registrere deres antal gået kilometer på landets biblioteker.

Man kan sagtens nøjes med at gå 300 meter den ene dag og 700 meter den næste dag for herefter at registrere en kilometer. Ligeledes kan en gruppe børnehavebørn på for eksempel 10 børn gå en tur på 200 meter, og herefter kan der registreres to kilometer.

Man styrer helt selv, hvordan og hvornår man vil registrere kilometerne. Det er derfor muligt enten at samle til pulje og registrere børnenes kilometer på en gang eller registrere kilometerne løbende.

Masser af samarbejde

Centrale samarbejdspartnere for Børnenes Danmarks Indsamling er landets biblioteker, FDF og Dansk Skole Idræt. På bibliotekerne kan børnene registrere sine kilometer og få et diplom udleveret. FDF-kredse landet over vil engagere sine medlemmer i indsamlingen ved at facilitere fælles gåture, mens Dansk Skole Idræt blandt andet vil engagere skolebørn i ugentlige gå-øvelser.

Hvad samler børnene ind til?

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.