DR tekster langt de fleste programmer

Læs her, hvordan du slår dem til.

(Foto: Dr arkiv)

Du kan hente undertekster til masser af programmer på DR. I programoversigter optræder ikonet [=] ved programmer, hvor tekster kan vælges til.

Hvilke muligheder har jeg for at få undertekster på danske programmer? Der findes to former for undertekster. Tekst-tv-undertekster og DVB-undertekster.

Hvad er DVB-undertekster? DVB-undertekster er undertekster i digital kvalitet. Det betyder bl.a., at de er i en forbedret kvalitet i forhold til de traditionelle tekst-tv-undertekster og dermed nemmere at læse.

Hvad er fordelen ved DVB-undertekster? Fordelen ved DVB-underteksterne er, at de kan slås til én gang for alle, sådan at de automatisk kommer på skærmen, hvis de findes. Hvis du har dårlig hørelse og har brug for undertekster hver gang du ser fjernsyn, er det bekvemt med DVB-underteksterne, fordi fjernsynet selv sørger for at finde dem frem. Og du slipper for at skifte til tekst-tv hver gang for at tjekke, om der findes undertekster, eller hver gang du skifter kanal.

Kan alle se DVB-undertekster? Nej, men mange kan. Det kræver, at man modtager sit signal fra en antenne eller fra en kabel- eller satellit-distributør, som tilbyder denne tjeneste. Og så er det i øvrigt nødvendigt, at man har en digital tv-modtager.

Hvordan ved jeg, om min distributør tilbyder DVB-Undertekster? Henvend dig til distributøren. Prøv eventuelt deres hjemmeside.

Hvordan sætter jeg DVB-undertekster på? Det gøres i dit fjernsyn/modtagerboks med din fjernbetjening. Det gøres forskelligt fra apparat til apparat. Typisk skal du vælge "Indstillinger" og derefter menuen "Undertekster"

På hvilken tekst-tv-side finder jeg undertekster? Sidetalene for undertekster på tekst-tv er:

DR1 398 DR2 397 DR 3 396 DRK 398 DR Ultra 395 DR Ramasjang 397

Information om tekster 399

Hvilke programmer bliver tekstet?

DR forproducerer tekster og livetekster ved breaking news. DR's undertekster findes på alle platforme.

Facebook
Twitter