Børn spiser bænkebidere og myrer

Det kribler og krabler ude i naturen lige nu. Gourmetrestauranten Noma har allerede sat insekter på menuen, og I kan også selv prøve i klassen.

Hvordan smager en stegt bænkebider eller en levende myre?

Det fortæller børnene Ellen og Aske i videoen, hvor de spiser insekter fra skovbunden, som naturvejleder Bjørli Lehrmann har tilberedt.

- Du kan sagtens spise insekter, som du finder i naturen, men lad være med at eksperimentere med det. For eksempel er tusindben giftige, og mange biller stinker forfærdeligt, siger Bjørli Lehrmann.

Hun har tre forslag til insekter, som er gode at spise:

1. Bænkebidere

Bænkebidere er et af de insekter, som man sagtens kan spise. Det er dog vigtigt, at de tilberedes først, men det er hurtigt klaret.

- Hæld dem over med kogende vand og steg dem i nogle få minutter på en pande. Bænkebiderne spises hele. De bliver sprøde, knasende og smagen minder lidt om rejer, siger Bjørli Lehrmann.

Bænkebidere smager lidt som rejer (© Colourbox)

2. Myrer

På Noma serverer de orangemyrer, men man kan også sagtens bruge almindelige røde skovmyrer.

Du behøver ikke at spise hele myren, men kan også bare nøjes med at duppe den på tungen. Tag fat om myrens hovede, så den ikke kan bide dig i tungen.

- Det er en skæg oplevelse at få myresyre på tungen, det prikker og smager surt, siger Bjørli Lehrmann.

Bænkebidere smager lidt som rejer (© Colourbox)

3. Edderkopper

Korsedderkopper kan spises rå og smager allerbedst i september, hvor de er fulde af æg.

- Det er helt ufarligt, og du kan plukke dem lige fra spindet og spise dem. De smager lidt kaviaragtigt, siger Bjørli Lehrmann.

Bænkebidere smager lidt som rejer (© Colourbox)

Du kan få flere ideer til aktiviteter med børn på Klipkassen, der er et læringssite til de 3-6-årige.

Sitet følger de pædagogiske læreplaner og er målrettet pædagoger i dagtilbud, men forældre er også meget velkomne.

På Klipkassen finder du et helt tema om kryb og kravl.

Bænkebidere smager lidt som rejer