Vi har i oversigten herunder udvalgt forløb, hvor eleverne med tekst, video, quizzer og interaktive elementer kan lære om alt fra julens højtider til fødekæder.
Eleverne vil have brug for hjælp til at komme i gang med opgaverne samt hjælp undervejs. Men husk, det er muligt at tilvælge DR’ oplæsningsfunktion, så også usikre læsere kan være med.
Bemærk: Mange videoklip på DR Skole kræver UNI-login. Læs mere om UNI-login på DR Skole her.
Kristendomskundskab: Religiøse højtider
Mange elever er allerede begyndt nedtællingen til juleaften. Men hvorfor fejrer vi egentlig jul? I undervisningsforløbet ’Religiøse højtider’ finder du sjove forklarende videoer om udvalgte højtider fra flere af de store religioner.
Musik og kristendomskundskab: Naturen i salmebogen
En rose så jeg skyde…. Mange forbinder julen med salmesang. Men mange salmer tager også afsæt i naturens billedsprog. I dette forløb bliver dine elever introduceret til salmebogen, inden I sammen med Phillip Faber kan synge fem salmer, der alle har naturen tilfælles.
Dansk: Upload: Bliv klassens bedste youtuber
Lav en video om DIY-julepynt eller en sjov video om juletraditioner! Med inspiration fra DR Ultra-programmet ”Upload” kan dine elever lære at lave en video med afsæt i fortællemodellen kaldet ’dragemodellen’. Bagefter kan de øve sig i at give feedback med ’burgermodellen’.
Matematik: Den er i vinkel
Savner dine elever sol og sommer? Så tag med Lærke, Nicolai og Rasmus i en forlystelsespark til en omgang matematik. Dine elever kan eksermpelvis beregne "Lynets" gennemsnitsfart, eller hvor mange gange man skal besøge forlystelsesparken, før det kan betale sig at købe et sæsonkort.
Natur/teknologi: Fødekæder - hvem spiser hvem?
Bliv klogere på fødekæder og fødenet. Forløbet indeholder et interaktivt spil, hvor eleverne selv kan løse ' Vilde mordmysterier'. Find spillet her.
Idræt: Verdens sejeste dansetrin
Op af stolene og lav en omgang online fællesdans!
I dette forløb om dans lærer dine elever funfacts om alt fra cancan til breakdance. I øver først udvalgte dansetrin, inden trinnene sammensættes til en sjov fællesdans.