U-landskalender 2022 på DR Skole

Nu kan du og din klasse arbejde med U-landskalenderen 2022. På DR Skole finder du to gratis undervisningsforløb til henholdsvis børnehaveklassen og 6. -7. klasse.

(© (c) DR)

Husker du glæden ved at åbne dagens låge på din U-landskalender? Tusindvis af børn har de sidste 60 år åbnet låger, set julekalender og lært en masse om børn verden over. I år går overskuddet fra 'Børnenes U-landskalender' til børn i Tunesien. I kan fejre jubilæet med undervisningsforløb på DR Skole.

TAG MED TIL TUNESIEN

Mange kender 'Børnenes U-landskalender' som en juletradition. Men fra midt november kan du på DR Ramasjang og DR Ultra se programmer om årets land. I år besøger Ultra Nyt-vært Jonas Madsen, Motor Mille og Hr. Skæg fra Ramasjang Tunesien. På DR Skole finder du gratis undervisningsmateriale til årets U-landskalender med afsæt i programmerne fra DR Ultra og DR Ramasjang.

Overskuddet fra årets U-landskalender går i år til IMS (International Media Support) i Tunesien. De uddanner tunesiske børn til børnereportere. I projektet bliver børnene trænet i at bruge deres stemme, og lærer at de med ytringsfrihed og journalistik kan skabe forandring. Undervisningsmaterialerne på DR Skole har derfor fokus på demokrati og ytringsfrihed, tilpasset henholdsvis børnehaveklasse og 6.-7. klasse.

U-LANDSKALENDEREN 2022: Jagten på regnbuens guld

Motor Mille og Hr. Skæg står foran regnbuen i forbindelse med Børnenes Ulandskalender, (Foto: © Jonas Gravgaard, Anna Lou Gavino)

I ’Jagten på regnbuens guld’ er Motor Mille og Hr. Skæg på mystisk vis havnet i Tunesien. Dine elever i børnehaveklassen kan få kendskab til tunesisk børneliv gennem fakta, dialog og et opgavehæfte med afsæt i programserien fra DR Ramasjang. De vil desuden lære om demokratiske fællesskaber gennem leg, turtagning og ved at afprøve forskellige beslutningsformer, når den bedste leg skal bestemmes.

U-LANDSKALENDER 2022: Speak up! Skab forandringer

DR Skole finder du undervisningsmateriale til U-landskalenderen 2022 henvendt til dansk i 6.-7. klasse. Undervisningsforløbet har afsæt i DR Ultra programmet ’48 timer i Tunesien’. Værten Jonas fra Ultra Nyt er rejst til Tunesien, hvor han interviewer unge tunesere, der sætter ord på, hvordan det er at vokse op i landet. Fælles for dem alle er, at de forsøger at SPEAK UP! og bruge deres stemme til at skabe forandringer. Den viden skal eleverne bruge, når de efterfølgende skal undersøge begrebet ytringsfrihed og diskutere, om man virkelig kan sige og skrive alt. Til sidst skal eleverne selv agere reporter. De skal lave en video, der fortæller, hvordan det er at være barn i netop deres by, og hvad de gerne vil forandre.