Elevopgaver: Jesper Just

Elevopgaver 1-3

Materialet har titlen "Tilfældets magi".

OPGAVE 1:

Se klippet:

Hvordan beskriver Just sig selv som en komponist i klippet?

Hvordan bruger han musikken i sit værk?

OPGAVE 2:

Beskriv Justs udforskning og omformning af virkelige steder i hans kunstfilm. Sammenlign med den måde Elmgreen/Dragset arbejder med stedet på.

Samtidskunst - den kunstneriske proces

Hvad vil det sige at lave kunst? Og hvilken kunst bliver der skabt i dag? Hvor kommer ideerne fra, og hvordan omsætter en kunstner en ide eller et spørgsmål til et færdigt værk, som andre kan opleve? Her på siderne har du chancen for gennem filmklip og tekst at kigge 10 samtidskunstnere over skulderen, nemlig Simone Aaberg Kærn, Tal R, Olafur Eliasson, Michael Elmgren & Ingar Dragset, Jesper Just, Per Kirkeby og kunstnergruppen Superflex (Jakob Fenger, Rasmus Nielsen og Bjørnstjerne Christiansen). Der er tale om kunstnere, som alle er startet i Danmark, men i dag optræder verdenen over. Du kan opleve flere af deres værker på Louisiana Museum for Moderne kunst.

Se Tema

OPGAVE 3:

Vælg et sted og lad det danne udgangspunkt for jeres egen kunstfilm. Hvilken historie skal udspille sig? Hvordan kan I bruge lys og lyd til at forstærke historien? Fordel roller: skuespillere, musikere og kameramænd/klippere.

Læs også Samtidskunst - den kunstneriske proces Se Tema

  1. Introduktion til læreren
  2. Elevopgaver: Tal R
  3. Elevopgaver: Olafur Eliasson
  4. Elevopgaver: Per Kirkeby
  5. Elevopgaver: Jesper Just
  6. Elevopgaver: Simone Aaberg Kærn
  7. Elevopgaver: Elmgreen og Dragset
  8. Elevopgaver: Superflex
  9. Per Kirkeby
  10. Superflex