Elevopgaver: Simone Aaberg Kærn

Elevopgaver 1-5

Materialet har titlen "Himlen som atelier".

Opgave 1:

Sæt jer sammen i grupper og kortlæg Simones performance "Smiling in a Warzone" fra idé til realisering. Hvilke tanker har hun gjort sig undervejs i projektet?

Opgave 2:

Se klippet:

Hvilke muligheder ligger der i at bruge flyveren i kunsten ifølge Simone?

Samtidskunst - den kunstneriske proces

Hvad vil det sige at lave kunst? Og hvilken kunst bliver der skabt i dag? Hvor kommer ideerne fra, og hvordan omsætter en kunstner en ide eller et spørgsmål til et færdigt værk, som andre kan opleve? Her på siderne har du chancen for gennem filmklip og tekst at kigge 10 samtidskunstnere over skulderen, nemlig Simone Aaberg Kærn, Tal R, Olafur Eliasson, Michael Elmgren & Ingar Dragset, Jesper Just, Per Kirkeby og kunstnergruppen Superflex (Jakob Fenger, Rasmus Nielsen og Bjørnstjerne Christiansen). Der er tale om kunstnere, som alle er startet i Danmark, men i dag optræder verdenen over. Du kan opleve flere af deres værker på Louisiana Museum for Moderne kunst.

Se Tema

Opgave 3:

Sammenlign Kærns brug af flyveren i værket "Open Sky" (2006) og installationen "Sisters in the sky" (1997) eller hendes portræt af Anders Fogh Rasmussen, som hænger på Christiansborg.

Opgave 4:

Hvad er jeres egen vurdering af Simones mission? Tror I, at hun kan rykke ved noget? Hvilken betydning har det, at hun er kunstner og ikke fx politiker eller aktivist?

Opgave 5:

Tilrettelæg jeres eget indslag om Kærns projekt til TV Avisen/ Radioavisen. Hvordan ville I vælge at præsentere det?

Læs også Samtidskunst - den kunstneriske proces Se Tema

  1. Introduktion til læreren
  2. Elevopgaver: Tal R
  3. Elevopgaver: Olafur Eliasson
  4. Elevopgaver: Per Kirkeby
  5. Elevopgaver: Jesper Just
  6. Elevopgaver: Simone Aaberg Kærn
  7. Elevopgaver: Elmgreen og Dragset
  8. Elevopgaver: Superflex
  9. Per Kirkeby
  10. Superflex