Elevopgaver: Tal R

OPGAVE 1:

Se klippet:

Hvad er forskellen på de to metoder; at opfinde og finde billeder, som Tal R beskriver i klippet?

OPGAVE 2:

Gå på opdagelse i jeres egne gemmer og i hverdagens blade efter billeder, som I kan bruge til at skabe jeres egne fortællinger. Lav en collage - jeres egen "skraldemand" - og giv billedet en titel. Lad jer fx inspirere af klippet

Samtidskunst - den kunstneriske proces

Hvad vil det sige at lave kunst? Og hvilken kunst bliver der skabt i dag? Hvor kommer ideerne fra, og hvordan omsætter en kunstner en ide eller et spørgsmål til et færdigt værk, som andre kan opleve? Her på siderne har du chancen for gennem filmklip og tekst at kigge 10 samtidskunstnere over skulderen, nemlig Simone Aaberg Kærn, Tal R, Olafur Eliasson, Michael Elmgren & Ingar Dragset, Jesper Just, Per Kirkeby og kunstnergruppen Superflex (Jakob Fenger, Rasmus Nielsen og Bjørnstjerne Christiansen). Der er tale om kunstnere, som alle er startet i Danmark, men i dag optræder verdenen over. Du kan opleve flere af deres værker på Louisiana Museum for Moderne kunst.

Se Tema

OPGAVE 3:

Gå i grupper og udvælg i fællesskab et af Tal R's malerier. Lav jeres egen beskrivelse af billedet ud fra det kendskab I har fået til Tal R og hans arbejdsmetode.

OPGAVE 4:

Sammenlign Tal R med andre kunstnere, som bruger gamle ting og "skrald" som inspiration og materiale til deres kunst, fx danske Henry Heerup eller den tidlige Per Kirkeby.

Læs også Samtidskunst - den kunstneriske proces Se Tema

  1. Introduktion til læreren
  2. Elevopgaver: Tal R
  3. Elevopgaver: Olafur Eliasson
  4. Elevopgaver: Per Kirkeby
  5. Elevopgaver: Jesper Just
  6. Elevopgaver: Simone Aaberg Kærn
  7. Elevopgaver: Elmgreen og Dragset
  8. Elevopgaver: Superflex
  9. Per Kirkeby
  10. Superflex