Når pulsen stiger, og du får sved på panden, udskiller hjernen en lang række stoffer, som er gode for organismen. Mest kendt er nok endorfin, som er kroppens eget lykkestof.

Det er derfor, fysisk aktivitet gør os i godt humør, og nogen ligefrem bliver høje af motion. Motion styrker også hukommelsen og koncentrationen, og så er det den bedste måde at sætte forbrændingen op.

Men der skal meget motion til at gøre kål på den usunde mad. For eksempel kræver det næsten en halv times joggingtur at forbrænde en halv liter sodavand. Derfor skal motion kombineres med sund kost.

Et nyt bevægelsesmønster

Aldrig før i menneskets historie har vi bevæget os så lidt, som vi gør i dag. Udbredelsen af livsstilssygdomme er en direkte konsekvens af manglen på bevægelse.

I jæger og samlersamfundet jagtede mennesket aftensmaden til fods mange kilometer dagligt, og senere knoklede vi løs som bønder i marken.

De livsformer kan vi selvfølgelig ikke vende tilbage til, men vi kan godt tage ved lære af vores forfædre, der ikke led af de samme livsstilssygdomme, som vi gør i dag.

Facebook
Twitter