Bliv klar til et nyt skoleår med DR Skole

Skal du i gang med planlægningen af det nye skoleår? Få indblik i alle vores nye gratis undervisningsmaterialer her.

Aaaahhhh, så er sommerferien lige om hjørnet. Vi glæder os! Men vi glæder os også til et nyt skoleår, og det håber vi også, at du gør. Derfor har vi samlet et overblik til dig med nogle af de spændende nye forløb, DR Skole udkommer med i skoleåret 2022/2023.

Nordisk mytologi: Kristendomskundskab 3.-4. klasse

Hvem er Idun? Hvem har stjålet hendes æbler? Og må hun egentlig godt stjæle dem tilbage? Det får dine elever i 3.-4. klasse svar på i undervisningsforløbet ’Mission Valhalla – Nordisk mytologi’. Her møder de udvalgte nordiske guder og jætter med afsæt i tv-serien ’Mission Valhalla’ fra DR Ramasjang. I forløbet får eleverne viden om guder og steder i den nordiske mytologi. De lærer også at udtrykke og diskutere etiske problemstillinger ud fra gudernes opførsel i myterne.

Forløbet udkommer i uge 32.

Min sang til MGP: Musik og dansk 3.-5. klasse

I 'Min sang til MGP' kommer dine elever på sangskriver-bootcamp i selskab med MGP-dommerne Sophie og Matilde. Med en kombination af video og ørehængende MGP-sange lærer eleverne om forskellen på budskab og tema, og hvilke elementer en sang består af, inden de guides til selv at skrive en tekst og finde en melodi. Læs mere her.

Forløbet udkommer i uge 32.

Nye ultra:bit-forløb til flere fag i 4.-8. klasse

I løbet af skoleåret udkommer vi med nye ultra:bit-forløb. Du kan allerede nu finde to spritnye forløb, hvor dine elever enten skal gå i en havbiologs eller astrofysikers fodspor og udvikle teknologier, som kan hjælpe dem i deres forskning i rummet og dybhavet. Du finder en oversigt over alle nye ultra:bit-forløb her.

Undersøg klassens søvn med DR Ultra: Natur/teknologi og matematik 4.-6. klasse

Ved dine elever, hvor mange timer de skal sove? De ved sikkert, at det er vigtigt at sove godt, men hvad sker der egentlig, hvis man slet ikke sover? I forløbet 'Ultra træt' skal dine elever undersøge deres søvn, og hvordan søvn påvirker deres humør. I uge 44 fokuserer DR Ultra nemlig på børn og unges søvnvaner, og med videoklip fra Ultra-værternes søvneeksperiment lærer dine elever om, hvad der sker med kroppen, hvis man ikke sover.

Forløbet udkommer i uge 44.

Børnenes U-landskalender i Tunesien: Dansk 0.-1. klasse og 5.-6. klasse

I år sætter Børnenes U-landskalender fokus på Tunesien. Temaet i årets indsats er demokrati. Alle børn har en stemme, uanset hvor i verden de bor. På DR Skole kan du fra uge 47 finde et undervisningsforløb til de mindste elever i 0.-1. klasse, samt et forløb til eleverne i 5.-6. klasse. Undervisningsmaterialerne tager afsæt i kommende tv-serier, som udkommer på DR Ramasjang og DR Ultra.

Forløbet udkommer i uge 47.

Julehjertets hemmelighed: Dansk med mere

Hvad er julehjertets hemmelighed? Ja, det er sjovt nok en hemmelighed. Men vi kan afsløre, at det er titlen på årets julekalender. Fag og målgrupper er ikke endeligt fastlagt, men temaet vil være 1800-tallet, klasseskel og livet på herregården. Men så siger vi heller ikke mere. Følg med på dr.dk/skole og DR Skoles facebookside, hvor vi løfter sløret for mere information i løbet af efteråret.

Forløbene udkommer i december 2022.

Gode Gerninger og Danmarks Indsamling 2023: Dansk og understøttende undervisning

I ugerne op til Danmarks Indsamling 2023 kan Danmarks børn igen være med til at gøre en forskel for udsatte børn i et kriseramt land med hjælpeaktiviteten ’Gode Gerninger’. Hver gang et barn gør en god gerning, giver Novo Nordisk Fonden et fast beløb til Danmarks Indsamling. Børn i Danmarks dagtilbud og skoler har de seneste år samlet flere millioner kroner ind sammen med DR Ramasjang og DR Ultra. Til januar 2023 gør vi det igen! På DR Skole kan du finde et undervisningsforløb, som du kan bruge til at starte samtaler om og aktiviteter med gode gerninger.

Ultra Nyt-nyheder: Dansk 4.-6. klasse

Måske er du allerede flittig bruger af Ultra Nyt i din undervisning? Ultra Nyt sender hver dag nyheder ud til landets børn om alt fra krig og bumser til toiletter og forsvarsforbehold. Men hvordan arbejder redaktionen? Hvordan laver man gode, identificerbare, væsentlige og aktuelle nyheder? Det dykker vi ned i i dette tema, som udkommer i 2023.

Giv os naturen tilbage: Natur/teknologi 5.-6. klasse.

I 2020 satte Frank Eriksen og blandt andre Morten DD Hjørring Kommune på den anden ende i kampen for den vilde natur og dermed en bedre biodiversitet. I samarbejde med redaktionen bag 'Giv os naturen tilbage' vil du på DR Skole i løbet af marts 2023 finde et undervisningsforløb om levesteder og biodiversitet på skolen.

Følg med, når vi udgiver nye forløb

Abonnér på vores nyhedsbrev, eller følg os på Facebook for at få opdateringer, nyheder og meget mere om alt vores lærerige indhold. Du kan også altid finde vores nyeste forløb på forsiden på dr.dk/skole.