Brug Mediebiblioteket og find mere end 25.000 videoklip

Find videoklip fra DR’s store arkiv, og brug dem i din undervisning. Du kan gemme videoklippene i mapper og dele dem med andre brugere.

Grafik: DR Design

Mediebiblioteket er din indgang til mere end 25.000 videoklip fra DR’s store arkiv. Du kan både finde korte klip fra programmer som Deadline og Ultra Nyt og hele udsendelser som Historien om Danmark og Frederik IX.

For at få adgang til Mediebiblioteket skal du logge ind med UNI-Login.

Sådan søger du efter videoklip

Find videoklip ved at klikke på fanen ’Søg videoklip’ i toppen af forsiden på DR Skole. Indskriv dit søgeord i søgefeltet.

Hvis du for eksempel søger på ordet ’Folketinget’, bliver du ledt videre til en side med en oversigt over alle klip, der har ’Folketinget’ enten i titlen eller i den korte tekst, der beskriver hvert klip.

Et tip til din søgning er at sætte en * efter dit søgeord. Hvis du for eksempel skriver ’Folketing*’ i søgefeltet, vil du både finde frem til klip, hvor for eksempel ordene ’folketingssalen’, ’folketingsvalg’ eller ’Folketinget’ indgår.

Gem dine yndlingsklip i mapper

Du kan oprette dine egne mapper i Mediebiblioteket, hvor du kan gemme de klip, du bruger mest.

Når du finder et klip, du gerne vil gemme i en mappe, klikker du blot på GEM under klippet. Herefter vælger du den mappe, klippet skal gemmes i. Du kan finde dine gemte klip i fanen ’Mine medier’.

Del mapper med andre brugere

Du kan dele en mappe med én eller flere andre brugere. Det er smart, hvis I er flere, der skal finde klip til en opgave, eller hvis du som lærer vil have dine elever til at se flere udvalgte klip.

Du kan dele en mappe som åben, skrivebeskyttet eller lukket.

  • Åben: Her kan alle se, gemme og slette klip i mappen.

  • Skrivebeskyttet: Her kan alle se klippene, men det er kun dig, der kan gemme og slette klip i mappen.

  • Lukket: Vælger du en lukket mappe, ophæver du delingen af mappen.

Vælg, om mappen skal være åben eller skrivebeskyttet. Herefter får du en kode. Denne kode deler du med dem, der skal have adgang til mappen.

Hent en delt mappe

Når du skal hente en delt mappe, skal du bruge en kode, som den person, der har oprettet og delt mappen, har fået.

I Mediebibliotekets højre hjørne finder du knappen ’Hent delt mappe’. Klik her, og skriv koden ind. Du har nu hentet den delte mappe, og du kan finde den i ’Mine medier’.