Børn på flugt

Nyt undervisningsmateriale sætter fokus på flygtningebørn og børnerettigheder.

Til læreren

Til læreren

Trin: Alle trin

Fag: Dansk, samfundsfag

Kolofon

Temaet er lavet i samarbejde med Unicef, Røde Kors, Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp og Flygtningebørn.dk med støtte fra Egmontfonden.

I de seneste år er mange børn kommet til Danmark, fordi de er på flugt fra deres hjemland.

Krige og katastrofer har vendt om på børnenes liv, og de kommer til Danmark med mange barske oplevelser bag sig.

I Danmark skal flygtningebørnene vænne sig til mange nye ting. Sproget, kulturen, måden vi er er sammen på, en ny skole, et nyt sted at bo.

Flygtningebørn

Forestil dig, at du bliver nødt til at flygte fra dit land. Helt alene. Det er virkeligheden for nogle af de børn, der medvirker i TV-dokumentarerne, som du kan se på dette tema om flygtningebørn.

Se Tema

I forbindelse med Børnerettighedsdagen d. 20. november 2017 sætter DR i samarbejde med Red Barnet, Unicef, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og flygtningebørn.dk fokus på flygtningebørn i Danmark.

Undervisningsmateriale på DR Skole

Dette undervisningsmateriale kan bruges i grundskolen til at arbejde med emnet børn på flugt. Materialet kan bruges på alle trin.

Det tager udgangspunkt i dokumentarer fra DR, som følger flere flygtningebørns liv på tætteste hold, både flugten fra hjemlandet, ankomsten til og integrationen i Danmark.

Det er lavet i samarbejde med undervisningsportalen www.flygtningebørn.dk, hvor man kan finde endnu mere undervisningsmateriale og inspiration.

Børnerettighedsdagen

Den 20. november fejres Børnerettighedsdagen på mange skoler rundt om i landet. Datoen markerer fødselsdagen for FN’s Børnekonvention. I år arrangerer Red Barnet børnerettighedsdagen med fokus på flygtningebørn.

Dette undervisningstema kan bruges til at give eleverne forståelse for børnerettigheder og børn på flugt.

Læs også Flygtningebørn Se Tema

  1. Lærervejledning - udskoling
  2. Alle børn har ret
  3. Elevopgaver - hvad er en flygtning?
  4. Hvad er en flygtning?
  5. Hverdag i en flygtningelejr
  6. Ny i Danmark
  7. Børnekonventionen