DR Bornholm: Et tilbud til alle niende-klasser på Bornholm

DR Bornholm inviterer i perioden februar til april 2018 niende-klasserne på alle øens skoler til en workshop, hvor eleverne lærer at navigere i nyhedsstrømmen.

Eleverne får blandt andet mulighed for selv at læse nyheder op – her er en situation fra foråret 2017.

Kolofon

"I Sandhedens Tjeneste" er et samarbejde mellem DR Nyheder, DR Sjælland, DR Fyn, DR Nordjylland, DR Midt & Vest, DR Bornholm, DR Østjylland, DR Trekanten, DR Syd og DR Skole.

Internettet og de sociale medier bombarderer os med nyheder og informationer, og det bliver sværere og sværere at gennemskue, hvad der er falsk og sandt, og hvem er egentlig afsenderen.

Det bedste våben i kampen mod falske nyheder er, at vi skærper vores kritiske sans.

På workshoppen ’I Sandhedens Tjeneste’, som DR Bornholm arrangerer, præsenteres 9. klasseeleverne for eksempler på fordrejet og løgnagtig information.

I Sandhedens Tjeneste

I 2018 inviterer DR's distrikter 8., 9. og 10. klasser til en workshop 'I sandhedens tjeneste', hvor kildekritik, nyhedsstrømme og Fake News er i fokus. Klik ind på hver region for at få informationer om tid, sted og tilmelding.

Se Tema

Gennem øvelser og diskussioner af journalistiske dilemmaer bliver eleverne i løbet af 2 ½ time skarpere i at spotte, forstå og forholde sig kritisk til nyheder på sociale medier og på nettet. For man skal ikke tro på alt, hvad man ser, hører og læser.

Under besøget får eleverne en rundvisning på DR Bornholm i Rønne. De overværer en livesending og får også chancen for selv at speake en nyhedsudsendelse.

Alle de bornholmske skoler – både friskoler og folkeskoler - får i begyndelsen af januar en invitation med information om tilmelding og anden praktisk information, men er velkomne nu til allerede at kontakte os – ring til DR P4 Bornholm på 5694 3700 og spørg efter Jørgen Jensen, Erik Nielsen eller Thomas Kofoed Poulsen eller send en mail til jje@dr.dk.