DR Midt & Vest: Workshop om kildekritik, etik og nyhedsformidling

Velkommen på DR Midt & Vest til en workshop om kildekritik, etik og nyhedsformidling.

Elever fra 10. klasse på Thyholm Skole deltog sidste skoleår i workshoppen I Sandhedens Tjeneste sammen med deres lærer Klaus Glerup (Foto: Ingrid M. Schmidt) (Foto: Ingrid M. Schmidt © DR Midt & vest)

Kolofon

"I Sandhedens Tjeneste" er et samarbejde mellem DR Nyheder, DR Sjælland, DR Fyn, DR Nordjylland, DR Midt & Vest, DR Bornholm, DR Østjylland, DR Trekanten, DR Syd og DR Skole.

Workshop’en ”I Sandhedens Tjeneste” er et tilbud til alle 8., 9. og 10. klasser i Midt- og Vestjylland. Det vil sige folkeskoler, friskoler og efterskoler i Holstebro, Struer, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Viborg, Herning, Ikast-Brande, Morsø og Thisted kommuner.

Vi tilbyder et undervisningsforløb på 2,5 timer, hvor eleverne får skærpet deres kildekritiske sans og stifter bekendtskab med en medievirksomhed anno 2018. De unge bliver bombarderet med informationer. Så det er vigtigt, at de har en naturlig skepsis over for det, der bliver publiceret. Også på de sociale medier.

I Sandhedens Tjeneste

I 2018 inviterer DR's distrikter 8., 9. og 10. klasser til en workshop 'I sandhedens tjeneste', hvor kildekritik, nyhedsstrømme og Fake News er i fokus. Klik ind på hver region for at få informationer om tid, sted og tilmelding.

Se Tema

Workshop’en foregår hos DR Midt & Vest, på stationen i Holstebro. Under besøget får eleverne også en rundvisning på DR Midt & Vest. De overværer en livesending og får mulighed for selv at speake en nyhedsudsendelse.

Workshop’en kører tirsdag-onsdag-torsdag fra uge 5 til og med uge 18.

  • Tirsdag 9.30-12.00 eller 12.15-14.45
  • Onsdag 9.30-12.00
  • Torsdag 9.30-12.00 eller 12.15-14.45

Tilmelding: Skriv til ISTvest@dr.dk og kom gerne med forslag til, hvornår I bedst kan komme.

Har du brug for flere informationer, så skriv eller ring til Ingrid M. Schmidt på isc@dr.dk / 2854 7503

DR Midt & Vest er en regionalstation under DR. Vi producerer radio, tv, netnyheder og er aktiv på de sociale medier.