DR Trekanten: En dag I Sandhedens Tjeneste

Nettet er fyldt med fake news, så det er vigtigt, at du bruger din kritiske sans, når du surfer rundt. DR i Trekantområdet inviterer de store skoleelever til et par timers undervisning i, hvordan de holder øjne og ører åbne på nettet.

Kolofon

"I Sandhedens Tjeneste" er et samarbejde mellem DR Nyheder, DR Sjælland, DR Fyn, DR Nordjylland, DR Midt & Vest, DR Bornholm, DR Østjylland, DR Trekanten, DR Syd og DR Skole.

Det bliver sværere og sværere at gennemskue, hvad der er sandt og falsk på sociale medier og hjemmesider. Nettet er fyldt med informationer, der vil påvirke os, men noget af det er fup og fidus. Og noget er konstrueret for at tjene penge.

Men hvordan kender du skidt fra kanel? Det kan 8., 9. og 10.-klasser få input til på et besøg hos DR i Trekantområdet, hvor de får skærpet deres kritiske sans.

I Sandhedens Tjeneste

I 2019 inviterer DR's distrikter 8., 9. og 10. klasser til en workshop 'I sandhedens tjeneste', hvor kildekritik, nyhedsstrømme og Fake News er i fokus. Klik ind på hver region for at få informationer om tid, sted og tilmelding.

Se Tema

På workshoppen ’I Sandhedens Tjeneste’ præsenteres de for virkelige eksempler på fordrejet og løgnagtig information.

Gennem øvelser og diskussioner af journalistiske dilemmaer bliver eleverne i løbet af et par timer skarpere i at spotte, forstå og forholde sig kritisk til nyheder på Internettet. For de skal ikke tro på alt, hvad de ser, hører og læser.

Under besøget får eleverne også en rundvisning på DR Trekanten. De er med til en livesending og får også chancen for selv at speake en nyhedsudsendelse.

DR Trekanten er en af DR’s ni distrikter. Vi dækker 5 kommuner og laver primært regional radio på P4, men skriver også til dr.dk, sociale medier og landsprogrammet P5.

Hvis du har opklarende spørgsmål, så kontakt Thomas Gammeltoft-Pedersen på tpz@dr.dk.