Flygtningebørn i Danmark

Den første tid

12-årige Amir krydser grænsen til Danmark alene. Hans familie er stadig i Syrien, og hans største ønske er at få dem til Danmark i sikkerhed. Vi følger Amir den første tid på asylcentret i Nykøbing Sjælland, hvor vi også møder den 17-årige Khaled, der flygtede fra Syrien, da han blev indkaldt til hæren. Khaled har kræft i benet og han håber nu på, at han kan få hjælp i Danmark (Børn Alene på Flugt: Den første tid, 23.05.2016).

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Til læreren

Til læreren

Trin: Alle trin

Fag: Dansk, samfundsfag

Kolofon

Temaet er lavet i samarbejde med Unicef, Røde Kors, Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp og Flygtningebørn.dk med støtte fra Egmontfonden.

Endelig i sikkerhed. Mange flygtningebørn kommer til Danmark efter en lang og dramatisk flugt. Men følelsen af at være kommet godt frem, kan hurtigt blive afløst af usikkerhed over for, hvad fremtiden bringer.

Det kan føles som en evighed at vente på svar, mens de danske myndigheder behandler sager om opholdstilladelse og familiesammenføringer.

Flygtningebørn

Forestil dig, at du bliver nødt til at flygte fra dit land. Helt alene. Det er virkeligheden for nogle af de børn, der medvirker i TV-dokumentarerne, som du kan se på dette tema om flygtningebørn.

Se Tema

Amir er kommet til Danmark alene

I dokumentaren ”Den første tid”, som du kan se foroven, følger vi Amir, som er kommet til Danmark helt alene, som uledsaget flygtningebarn fra Afghanistan.

Amir drømmer om, at få sin familie til Danmark. Og tiden uden svar på, om de kommer, føles lang.

- Hver dag føles som et år, siger Amir i dokumentaren.

Flygtningebørn.dk har lavet undervisningsforløb til de fire dokumentarfilm

Den første tid

13 år og helt alene

Udvist

Drømmen om Danmark (Filmcentralen)

Læs også Flygtningebørn Se Tema

  1. Lærervejledning - udskoling
  2. Alle børn har ret
  3. Elevopgaver - hvad er en flygtning?
  4. Hvad er en flygtning?
  5. Hverdag i en flygtningelejr
  6. Ny i Danmark
  7. Børnekonventionen