Poul Borum (1934-1996)

Poul Borum levede fra 1934 til 1996 og var i 17 år gift med den danske forfatter Inger Christensen, som han fik en søn med.

Han var adopteret, men fandt først selv ud af det i 1961, da han blev indlagt med et sammenbrud. Poul Borum var maniodepressiv, og da lægen spurgte hans mor, om det lå til familien, måtte hun indrømme, at han var adopteret.

Poul Borum

Oplysningen kom som et chok for den 27-årige Poul Borum og blev et vendepunkt i hans liv. Midt i kaos kom digtekunsten ham til undsætning, og han skrev digtene til sin første udgivelse, mens han var indlagt.

Poul Borum var litteraturanmelder, før han selv begyndte at skrive digte. Han lagde aldrig skjul på sin personlige holdning og skrev meget direkte, også når anmeldelsen var negativ.

Poul Borum var en af hovedfigurerne i dansk kulturliv fra 1960'erne og frem. Udover at være forfatter og anmelder har han virket som radiomedarbejder, redaktør, radiodiscjockey, har skrevet tekster til popsange og oversat og formidlet udenlandsk litteratur. Poul Borum havde desuden en viden, der gik ud over det sædvanlige om kunst og litteratur, særligt den moderne tids kunst.

Fra 1968 var han redaktør af litteraturtidsskriftet Hvedekorn, et tidsskrift der hjalp unge lyrikere frem med deres digte. Poul Borum opdagede mange nye talenter, bl.a. Michael Strunge.

I 1987 grundlagde Poul Borum forfatterskolen. Her skulle unge skrivetalenter skoles i litteratur og læsning, for en af Poul Borums hovedtanker var, at man blev en dygtig forfatter ved at være en dygtig læser.