P4-redaktionerne siger tak for et godt forår

Skoleelever fra hele landet besøgte DR’s regionale redaktioner i løbet af foråret.

På de regionale DR-redaktioner prøver eleverne blandt andet, hvordan det er læse en tekst op i et radiostudie. (Foto: Carsten Bjørn- DR Fyn)

Kolofon

"I Sandhedens Tjeneste" er et samarbejde mellem DR Nyheder, DR Sjælland, DR Fyn, DR Nordjylland, DR Midt & Vest, DR Bornholm, DR Østjylland, DR Trekanten, DR Syd og DR Skole.

I løbet af foråret 2017 har skoleelever fra 8. og 9. klasse fra hele landet stiftet bekendtskab med nyheder og kildekritik hos DR Fyn, DR Midt & Vest, DR Nordjylland, DR Sjælland, DR Østjylland, DR Bornholm, DR Syd og DR Trekanten.

Eleverne deltog i en to og en halv time lang workshop, hvor de blev udsat for dilemmaer fra både journalistik og dagligdagen. Derudover fik eleverne et indblik i den regionale nyhedsproduktion - blandt andet med et smut i radiostudiet, hvor eleverne skulle oplæse deres egen nyhedsudsendelse.

I Sandhedens Tjeneste

I 2019 inviterer DR's distrikter 8., 9. og 10. klasser til en workshop 'I sandhedens tjeneste', hvor kildekritik, nyhedsstrømme og fake news er i fokus. Klik ind på hver region for at få informationer om tid, sted og tilmelding.

Se Tema

Der er ikke planlagt workshops hos P4-redaktionerne i efteråret 2017. Såfremt der bliver åbnet for workshops i 2018, bliver det meldt ud her på siden.