Peter Høeg er en af de mest mystiske skikkelser i nyere dansk litteratur. Han debuterede i 1988 med romanen "Forestilling om det tyvende århundrede". Selv om hans værker kan være svært tilgængelige, fik han med det samme stor succes hos læserne.

Peter Høeg

Med romanen "Frøken Smillas fornemmelse for sne" fik Høeg sit store gennembrud. Det gjorde ham til den bedst sælgende danske forfatter i nyere tid. Bogen fik også stor opmærksomhed, da den blev filmatiseret af Bille August. Også uden for Danmarks grænser har Høeg opnået stor succes. Hans bøger er solgt i 33 lande i mere end 20 millioner eksemplarer.

Undgår offentligheden

Peter Høeg lever meget beskedent og tilbagetrukket fra offentligheden. Han undgår berømmelsens søgelys. Han optræder sjældent i medierne, og i lange perioder har han fordybet sig i spirituel træning i et new-age-center i Nørre Snede i Jylland.

I 1996 stiftede han fonden Lolwe. Den yder økonomisk hjælp til kvinder og børn i den 3. verden, særligt i Afrika og tibetaneres eksilområder. Fonden får sine midler fra salget af Peter Høegs bøger.

Peter Høeg er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Inden han slog igennem som forfatter, arbejdede han blandt andet som danser og idrætslærer.