Suzanne Brøgger (1944)

Suzanne Brøgger om institutionaliseret kanibalisme.

Suzanne Brøgger taler til kam. om institutionaliseret kannibalisme. Klippet stammer fra tv-udsendelsen "Danske drømme" 1998.

Emner: Forfatter
Steder: Danmark
Kolofon: Tilrettelæggelse: Leif Davidsen og Mariann Rasmussen.
Medvirkende: Suzanne Brøgger, Forfatter, Medvirkende;
Dato: 01-01-1976
Optagelse har lyd: Ja

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Til læreren

Trin: Mellemtrin og udskoling

Generel lærervejledning

Tidslinje

Tidslinje over dansk litteraturhistorie

Suzanne Brøgger er født i 1944. Da hun var 14 år, rejste hun med sin mor og sin stedfar til Thailand, men vendte tilbage til Danmark for at gå på kostskole, da hun skulle i gymnasiet. Hendes liv har imidlertid altid været eksotisk og anderledes. I en periode rejste hun meget i Østen og skrev essays og reportager derfra.

Hendes debutroman "Fri os for kærligheden" gjorde op med den sædvanlige opfattelse af forholdet mellem kønnene, og den vakte stor debat. Suzanne Brøgger blev hurtigt en offentlig person, fordi hun i høj grad iscenesatte sig selv og sin kvindelighed.

Danske forfattere

Se klip, og læs artikler om kendte danske forfattere. Her finder du både forfatterne fra Litteraturkanonen og mange andre betydningsfulde forfattere. Få styr på udviklingen i dansk litteratur i tidslinjen, og slå de svære begreber op i litteraturleksikonet.

Se Tema

Hun vakte opsigt med sin skønhed og sine usædvanlige kostumer, og hun optrådte selvbevidst og provokerende. Hun lagde heller ikke skjul på, at hun levede sine idealer om at have mange mænd, i stedet for at binde sig til en, ud i livet.

Selv om hun talte for, at kvinden skulle have frihed, tog hun afstand til den organiserede kvindebevægelse. Hun hævdede tværtimod, at dennes kamp ikke førte til noget, fordi den blev ført på en forkert måde og med et forkert udgangspunkt. For hende at se skulle manden og kvinden ikke være ens, og kvindebevægelsens ligestillingskrav var derfor tåbelige. Hun mente, at manden og kvinden netop skulle være forskellige.

Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger modtog De gyldne Laurbær i 1982. I dag er hun gift med forfatter og lektor Keld Zeruneith, med hvem hun har en datter, og er ikke så ofte i medierne som tidligere.

Læs også Danske forfattere Se Tema

  1. Tidslinje: Dansk litteraturhistorie
  2. H.C. Andersen (1805-1875)
  3. Martin Andersen Nexø (1869-1954)
  4. Michael Strunge (1958 - 1986)
  5. Morten Korch (1876-1954)
  6. Morten Nielsen (1922-1944)
  7. Ole Lund Kirkegaard (1940-1979)
  8. Ole Wivel (1921 - 2004)
  9. Per Højholt (1928 - 2004)