TV serien Rodløs

Rodløs (1:6)

DR3 har i denne reportageserie fået adgang til fem unge drenge, som står overfor en kæmpe udfordring: De skal finde sig selv og deres plads i fællesskabet med de danske unge. Men hvordan gør man det, når man er flygtet fra krig og ødelæggelse - og er havnet i et fremmed land uden familie eller venner? Ali bliver konfronteret med fortidens skygger, da han skal flytte ind på et nedlagt hospital. Den flittige Anas udfordres i voldsom kamp med en Taekwondo-mester. Og selv om Jacob ikke tør drømme om fremtiden, får han gang i festen til Distortion på Vesterbro. (Rodløs, 13.11.2017).

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Til læreren

Fag: Dansk og medier

Trin: Udskoling

Fælles Mål - Dansk

Fælles Mål - Medier

Kolofon

Temaet er lavet i samarbejde med Lisbeth Lyngse og Helle Toft Jensen, SPOR Media, og støttet af Undervisningsministeriets udlodningsmidler.

I 2015 søgte mere end 21.000 flygtninge asyl i Danmark. Antallet har siden været faldende, men det er omfanget af udfordringerne ikke.

Det er nu, at flygtningene skal finde deres vej ind i det danske samfund - og det gælder også for unge flygtninge, som skal lære et nyt sprog og kultur, finde nye venner og falde til i en ny hverdag i Danmark med både op- og nedture.

Mediernes virkelighed

Om flygtninge, medier og holdninger, - med udgangspunkt i serien Rodløs. Hver dag flyver nye historier om flygtninge rundt i medierne, og det er svært at finde ud af, hvor virkeligheden bliver af. Måske er det fordi, der ikke er én virkelighed. Fordi alt ses gennem et subjektivt blik og fortælles af et medie, som kan have særlige interesser. Formålet med temaet er, at unge bliver bevidste mediebrugere, der stiller sig selv spørgsmålet: Hvad er virkeligheden?

Se Tema

Det handler DR3s tv-serie Rodløs om. Du kan se hele serien i klipsamlingen foroven.

Rodløs følger Anas, Jacob, Ali, Aref og Hadji i deres første tid, efter de ’flyver fra reden’ - Asylcenteret Ærø - og ud i landet for at starte et nyt liv.

Læs også Mediernes virkelighed Se Tema

  1. Dokumentarfilm
  2. Flygtninge i medierne
  3. Digital dannelse
  4. Udtryk dig selv
  5. TV serien Rodløs