Jokeren

Da Jokeren sprang ud som solokunstner i 2003, kunne man næsten mærke hans fornemmelse af nyvunden frihed helt fra coveret og til den sidste sang. Med hjælp fra produceren Ezi-Cut viser Jokeren, at han styrer sit eget show.

Jokeren skriver tekster, som hele Danmark kan synge med på. Samtidig er hans flow blevet skarpere og teksterne mere præcise. Især et nummer som "Det ku ha været dig" viser hans fornemmelse for det danske sprog.

L.O.C.

L.O.C., hvis borgerlige navn er Liam O'Conner, er født og opvokset i Århus 8210 - hvis nogen skulle være i tvivl. Helt fra begyndelsen har inspirationen fra amerikansk westcoast rap været tydelig. L.O.C. ville lave gansta rap på dansk.

Første udspil var et demobånd skabt sammen med makkeren Chadi under navnet Alzhiemer-Klinikken, der senere også udgav EP'en "Første træk" med hjælp fra blandt andre Jokeren. Herefter rykkede L.O.C. videre til hip hop fællesskabet B.A.N.G.E.R.S., hvor en række unge rappere med skiftende held prøvede, om talentet kunne bære.

Det kunne det. L.O.C. er en af dansk hip hops mest markante skikkelser. Ikke mindst singlen "Undskyld (Ho)" gav ham opmærksomhed. De voksne har bedt om kammertonen, og teenagerne har sunget med.

Orgi-E

Orgi-E alias Emilo-Go-Stilo eller slet og ret Emil er i den brede offentlighed nok mest kendt som en del af gruppen Suspekt og Selvmord, men talentet rækker videre end som så. Orgi-E er også en af bagmændene bag pladeselskabet Tabu Records.

Niarn

Niarn har gjort Aalborg synlig i den musikalske del af hip hop. Med rå tekster om druk, stoffer og kriminalitet er Niarn dansk hip hops barske fyr.

Niarn har dog også vist et mere folkeligt ansigt ved at deltage i TV2 programmet AllStars som leder for den aalborgensiske gruppe.

Malk de Koijn

Da "Lortesangen" var et undergrundshit i midten af 1990'erne, var det nok de færreste, der havde forventet, at de tre småskøre kugler i Malk de Koijn skulle udvikle sig til at blive en af de mest kreative grupper i dansk rap.

Men en sprogpris, grammynomineringer, og to albums senere skal man være "godt fågt op i skalle", hvis man ikke kan se kvaliteterne i Malk de Koijns univers af underlige identiteter, selvopfundet sprog, og lækre beats.

Albummet "Sneglzilla" (2002) med hittet "Vi tager fuglen på dig" var med til at manifestere Malk de Koijns position som et vigtigt alternativ på den danske musikscene.