DR Østjylland: Et gratis tilbud til østjyske skoler i foråret 2020

DR Østjylland inviterer igen i foråret 2020 indenfor til klasseworkshoppen ’I Sandhedens Tjeneste, hvor 8., 9. og 10. klasser lærer om kildekritik, etik og nyhedsformidling.

Internettet og de sociale medier bombarderer os med nyheder og informationer, og det bliver bare sværere og sværere at gennemskue, hvad der er falsk og sandt, hvem lægger informationerne ud – og hvorfor.

Det bedste våben i kampen mod misinformation er, at vi skærper vores kritiske sans.

På 2,5 time bliver eleverne klogere på, at nyheder er vigtige for vores samfund. Gennem øvelser og diskussioner af journalistiske dilemmaer bliver de skarpere i at spotte, forstå og forholde sig kritisk til de store mængder af informationer, som de konstant møder på Internettet.

Under besøget får eleverne en rundvisning på DR Østjylland. De overværer en livesending og de får også chancen for selv at speake en båndet nyhedsudsendelse.

DR Østjylland er en af DR’s ni distrikter. Vi dækker de ti østjyske kommuner og producerer foruden regional radio på P4 også til tv-avisen, dr.dk, sociale medier og landsprogrammer på P4 og P5, som eksempelvis Uhørt, Formiddag på 4’eren og Dagens Danmark.

Det praktiske

'I Sandhedens Tjeneste' foregår hos DR i Aarhus i marts og april 2020. Invitationen retter sig mod 8., 9. og 10. klasser i folkeskoler/privatskoler/friskoler/efterskoler i Horsens Kommune, Odder Kommune, Skanderborg Kommune, Silkeborg Kommune, Favrskov Kommune, Aarhus Kommune, Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Samsø Kommune og Randers Kommune.

Underviser klikker sig ind i dette doodle-skema: https://doodle.com/poll/6ahs5a8t59zxtr8m (kopier evt. webadressen ind i din browser).

Her vælger underviser en dato blandt ud udbudte workshops og vælger, om det skal være en formiddag eller eftermiddag. Det er vigtigt, at underviser samtidig mailer kontaktinformationer til: istaarhus@dr.dk (Skole, klasse, lærers navn + tlf.+ email og forventet antal deltagere).

Når booking er foretaget, vil underviser efter kort tid modtage en bekræftelse på den valgte

Tilmeldingen foregår som ’først til mølle’. DR sender informationerne til kontaktpersoner i kommunerne i Østjylland, og der vil derfor være forskel på, hvornår invitationen når frem til den enkelte skole og den enkelte underviser.

Har du spørgsmål; Skriv til: istaarhus@dr.dk, eller tlf. 71958500.