Podcast: Kongens fald

Hør et radiodrama om Johannes V. Jensens litterære klassiker 'Kongens Fald'.

Mød den rødhårede smedesøn fra Nordjylland, Mikkel Thøgersen, hvis liv forløber parallelt med den danske konge Christian 2.

Afsnit 1

I afsnit 1 af podcasten ’Kongens Fald’ møder vi den rødhårede smedesøn fra Nordjylland, Mikkel Thøgersen. Mikkel er på ottende år studerende ved Københavns Universitet, og som mange andre unge mennesker, så kæmper Mikkel med at holde begejstringen for studiet oppe. Det eneste han tænker på er Susanne, som han er forelsket i. Men et møde med junkeren Otte fra Mikkels hjemegn, forvandler elskovsflammen til had, og Mikkel vender hævntørstigt hjem til Nordjylland.

Afsnit 2

I afsnit 2 møder vi Mikkel Thøgersen 20 år efter bådturen med Ane Mette. Mikkel tjener nu som livvagt for bispen i Odense. En opgave for Kong Christian sender dog Mikkel hjem til hjemstavnen i Nordjylland, ledsaget af den unge forældreløse ridder Axel, som skal mødes med en af Mikkels tidligere bekendte. Sverige kommer igen under dansk herredømme og det bliver fejret med maner. Men ikke alt går som forventet og snart slutter festlighederne både for Mikkel, Kong Christian og især for unge Axel.

Afsnit 3

I afsnit 3 følger vi Mikkel 20 år efter Axels død. Mikkel arbejder som oppasser og selskabsklovn for kongen, som sidder i fangenskab i Sønderborg. Dagene går med snak om fortiden, kvinder og store filosofiske spørgsmål. En uoverensstemmelse sender Mikkel til Lübæk – til et møde med lægen Zacharias, som efter sigende skulle kende svaret på et hvert spørgsmål. Mikkel vender syg hjem til Sønderborg, hvor kongen har en overraskelse, som måske kan lindre smerten.