En verden uden ondt

Natalie er Jehovas Vidne. Hun tror på dommedag og håber på at se sin onkel igen, når dagen kommer.

Natalie er Jehovas Vidne. Sammen med sin familie går hun i kirke, hvor de synger salmer og snakker om Jehova. Sammen med sin far går hun hver lørdag rundt og ringer på folks døre for at fortælle dem om Jehova.

Ligesom andre Jehovas Vidner tror Natalie på, at der efter Dommedag vil komme et Paradis på Jorden, hvor alle Jehovas Vidner vil få et evigt liv. Natalie glæder sig især til at se sin afdøde onkel igen.

Natalie vil gerne give andre chancen for at få et evigt liv i Paradis. Derfor synes hun ikke at det er rart, at folk afviser hende og hendes far, når de er ude og missionere.

Natalie ønsker ikke at være med, når klassen lærer om Halloween. Hun tror nemlig på, at man på den dag kalder på Satans dæmoner - og det bør man holde sig fra.

  • Natalie håber på, at Dommedag er nær. Når det sker, tror hun, at alle, der har tilhørt Jehovas Vidner genopstå og få et evigt liv.

  • Natalie tror også på, at det er Satan, der styrer verden. Hun mener fx, at folk, der fejrer Halloween, leger med Satan og hans dæmoner på den dag.

  • Desuden tror hun på, at alt blod, der kommer ud af mennesket, ikke længere tilhører Jehova. Derfor må hun og hendes familie ikke tage imod blodtransfusioner.

Sæt jer i grupper af to eller tre, og svar på nedenstående spørgsmål. Diskuter dem på klassen bagefter.

Generelle spørgsmål til filmene i 'Min tro'

Hvad handlede filmen om?

Hvad brugte Natalie sin tro til?

Hvilke filmtekniske virkemidler som for eksempel kameravinkel, klipning eller komposition har instruktøren brugt for give et bestemt indtryk af Natalie?

Undrede I jer over noget i filmen, som I har lyst til at kommentere eller ønsker at få svar på?

Spørgsmål til filmen om Natalie

1. Hvad kan Natalie lide ved sin tro?

2. Hvad betyder det at missionere?

3. Hvorfor missionerer Natalie og hendes far?

4. Hvad tror Natalie, at der sker til Halloween?

5. Før hun skal til gudstjeneste, gør Natalie sig lidt ekstra fin. Hvorfor gør hun det?

6. Adskiller Natalies forhold til sin familie sig fra den måde du er sammen med din familie?