Brøndby Pop Club

Verdens bedste popklub

Brøndbyerne i 1966 var ikke et sjovt sted at være for de unge. De hang ud på Brøndbyøster Torv og lavede "bølle-uvæsen" eller opholdt sig i musikbutikken Bagger Radio.

Den lokale musiker Peter Isaksen fik ideen om at lave en popklub for de unge, ligesom de havde i Gladsaxe. Han fik Hans Otto Bisgaard med som leder, og Brøndbys borgmester Kjeld Rasmussen bakkede op. Kommunalbestyrelsen besluttede at stille Nørregårdsskolens kæmpestore gymnastiksal til rådighed for koncerter hver 14. dag vinteren igennem.

Rullekravebluser og lårkorte kjoler

7. januar 1967 åbnede Brøndby Pop Club, og køen var lang for at komme ind. "De unge var i yderst tvangfri påklædning. Rullekravebluser og stribede benklæder, lårkorte kjoler og lange støvler til konfirmationstøjet. Der var - for at bruge et ungt udtryk - ''go på drengen","' skrev Rødovre Avis.

Peter Belli, Sir Henry and His Butlers, Lollipops og Hitmakers var nogle af de danske bands, der spillede i Brøndby Pop Club. Fra Sverige kom bl.a. Tages og The Shanes.

Led Zeppelin i Brøndby

Men inden længe fik popklubben smag for de store navne. Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones og John Bonham havde verdenspremiere med deres band The New Yardbirds i Brøndby. Kort efter koncerten skiftede de navn til Led Zeppelin.

Men der var også Ten Years After, Jeff Beck Group, Jethro Tull, Burnin' red Ivanhoe, Young Flowers, Ache og Alrune Rod - mange af de helt store navne i tiden, som var med til at forme musiksmagen hos klubbens medlemmer. Efterhånden blev det almindeligt, at publikum lå ned til koncert i intens lytning i stedet for at danse til musikken.

Dårlig medieomtale

Klubben fik imidlertid et dårligt rygte. Forældre og børneværn var alvorligt bekymrede for, at popklubben var en narkobule, og de sendte politiet til koncert. Det gav dårlig medieomtale, og i klubben mente man, at det var medvirkende til et svigtende publikumsbesøg. I 1970 måtte Hans Otto Bisgaard og Peter Isaksen lukke verdens bedste pop club i Danmark med et underskud.

Facebook
Twitter