Meld din klasse til Historiedysten 2022

Tilmeldingen til de uofficielle mesterskaber i historie er åben.

Historiedysten er en konkurrence på viden om Danmarkshistorien. I år handler dysten om danske videnskabsfolk og den naturvidenskabelige revolutions betydning i historien.

Konkurrencen er for alle 3.-9. klasser i hele Rigsfællesskabet, som får mulighed for at dyste på hvert deres klassetrin: 3.-4. klasse fokuserer på Tycho Brahe, 5.-6. klasse fokuserer på H.C. Ørsted og 7.-9. klasse fokuserer på Niels Bohr.

Bliv klar til konkurrencen

DR Lær og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot udgiver undervisningsmaterialer, der klæder jer på til konkurrencen.

DR Lærs materiale er til naturfagene og udkom på DR Skoles hjemmeside i maj. Materialet er med video-explainers, kreative opgaver og forsøg, som tager udgangspunkt i elevernes egen nysgerrighed og den naturvidenskabelige metode.

Det Nationalhistoriske Museums materiale er både til historie og naturfagene og udkommer på Historiedystens hjemmeside i juni. Materialet er med sjove videoer og udfordrende opgaver, der lærer eleverne om videnskabsmændene, den historiske kontekst, verdensbilleder og naturvidenskabelig teori.

Sådan forløber konkurrencen

  • 1. september er sidste frist for tilmelding.

  • 2. september begynder 1. runde af konkurrencen.

  • 19. september begynder 2. runde af konkurrencen.

  • 13. oktober begynder 3. runde af konkurrencen på Frederiksborg Slot, og vinderklasserne kåres.