Titanic

Luksuslineren Titanic

I april 1912 satte det britiske passagerskib Titanic kurs mod New York. Men skibet nåede aldrig frem. Syd for Newfoundland ramte det et isbjerg og sank. Ca. 1500 mennesker omkom. Klippet viser Titanic inden afsejlingen og de rester af vraget, der er fundet på havbunden. Klippet stammer fra et nyhedsindslag om 86-års-mindedagen. NB klippet er uden lyd.

Emner: Titanic; jomfrusejlads; skibsforlis; skibskatastrofer
Steder: Storbritannien, Southampton (?); Atlanten;
Dato: 14-04-1998
Optagelse har lyd: Ja

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

FactBox

Til læreren

Trin: Udskoling

Generel lærervejledning

Da Titanic sejlede ud på sin jomfrurejse fra Southampton i England til New York den 10. april 1912, var det en verdensbegivenhed.

Titanic var det største og mest imponerende passagerskib nogensinde. Skibet bød på masser af luksus til verdens rigeste på første klasse. Her kunne de nyde rejsen over Atlanten i store og komfortable kahytter. De kunne dyrke motion i en gymnastiksal, og de kunne nyde delikate måltider i restauranter.

Udvandrerne

Drømmen om et nyt liv med masser af muligheder. Det var det, der fik tusindvis af danskere til at søge lykken på den anden side af Atlanten for mere end 100 år siden. Men for nogle af de danske udvandere sluttede drømmen på Titanic.  

Se Tema

Også på anden og tredje klasse var forholdene for passagererne mere komfortable end på nogen andre oceandampere.

På jomfrurejsen til Amerika var der 2.224 passagerer og besætningsmedlemmer ombord. Og alle troede, at rejsen over Atlanten var ganske ufarlig. Konstruktionen af Titanic skulle nemlig sikre, at skibet ikke kunne synke.

Men det viste sig ikke at være tilfældet.

Natten mellem den 14. og 15. april ramte Titanic et isbjerg. Kun to timer senere sank skibet. Næsten 1.500 mennesker omkom ved forliset. Blandt andet fordi der ikke plads til alle passagerne i redningsbådene.

Mange af passagererne var udvandrere, der rejste til USA for at starte et nyt liv. Men for dem sluttede drømmen brat, da Titanic gik ned.

Læs også Udvandrerne Se Tema

  1. Drømmen om Amerika
  2. Danskerne på Titanic
  3. Titanic
  4. Karlas rejse med Titanic
  5. Hvorfor gik det så galt?
  6. Danske spor
  7. Nutidens emigranter
  8. Det nye liv