inspiration til historieforløb i skoleåret 2022/2023

Mangler du et sjovt, lærerigt og motiverende forløb til din historieundervisning? Se her og bliv inspireret.

(© rogervision © 2017)

Indskoling

(© Foto: DR)

Det store Ramasjang Mysterie 2: Grundloven

Kom med på detektivjagt, og red Grundloven fra at blive stjålet af Ramasjang-skurkene! Undervejs får I styr på love og regler i samfundet, i klassen og i venskaber. l kan se ét eller flere afsnit ad gangen af 'Det store Ramasjang Mysterie 2' og løse opgaver til.

(© Foto: DR)

Historier om Danmark: Vikingetiden

Vikingetiden er en fascinerende og krigerisk periode i den danske historie. Dyk ned i denne historiske periode i klassen, og lær om Harald Blåtand, runer og Jellingestenen. Forløbet er bygget op omkring DR’s serie ’Historien om Danmark’.

Mellemtrin

(© Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot / Grafik: Solvej Nygaard Gregersen)

Genforeningen: Danskhed i Sønderjylland

I 2020 var det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark. Mellem 1864 og 1920 hørte området nemlig til Tyskland, til trods for at en stor del af sønderjyderne stadig følte sig som danskere. I dette forløb kan I arbejde med, hvordan det er at være barn i et grænseland og Genforeningens betydning for hele Danmark.

(© Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot / Grafik: Solvej Nygaard Gregersen)

Danske kronprinser: Frederik 6.

I en animeret lydfortælling bliver I klogere på Frederik 6.'s liv (1768-1839) og regeringstid. Kronprinsen voksede op i et kongehus præget af galskab, hård opdragelse og forbudt kærlighed. Allerede som teenager kom Frederik 6. til at regere over Danmark. På med hørebøfferne, og hør hvordan det gik til!

Udskoling

(© Foto: Mia Selin/ Grafik: Rikke Arentoft Poulsen)

Grønlands unge – historie og identitet

Grønland og Danmarks historie har været knyttet i mere end 300 år. I forløbet lærer I om Grønlands historie og møder Mathias og fem andre unge grønlændere. De fortæller om fordomme, sprog og identitet set i lyset af Grønland og Danmarks fælles fortid.

(© Foto: Arkiv /Grafik: Frederik Svaneborg)

Berlinmuren

I 28 år var Berlin delt af Muren. En mur, der adskilte familier og amputerede friheden. Oplev dilemmaerne omkring det at flygte, forstå livet på begge sider af Muren, og tag med på vilde flugtforsøg gennem videoklip, kildemateriale og et interaktivt dilemmaspil.

Se alle vores historieforløb her