Idéer og løsninger

Bliv klogere på, hvordan I beskriver en idé eller bygger et bud på en løsning.

Har I fået en vildt god idé til at gøre forældre mere klimavenlige? Eller er I gået skridtet videre og har bygget en fantastisk løsning?

Her kan I blive klogere på, hvad jeres idé eller løsning skal indeholde.

Bedste Idé

Den bedste idé skal være en idé til, hvordan I kan bruge teknologi til at gøre jeres forældre mere klimavenlige.

Det kan de blive inden for mange områder. Men I skal vælge, om jeres idé skal handle om at forbruge mindre, gøre transport grønnere eller mindske plastik i havet.

Den teknologi, I tænker ind i jeres idé, kan være en mikrocomputer som for eksempel en BBC micro:bit, en Raspberry Pi eller en Arduino.

Men det kan også være en almindelig computer, en 3D-printer, sensorer, robotter, eller hvad I nu ellers kender af tech-dimser. Det er helt op til jer.

I behøver ikke selv at kunne gøre jeres idé til virkelighed – I skal bare kunne beskrive den med ord, og tegne en skitse af, hvordan den virker.

Bedste Løsning

For at kunne lave den bedste løsning, skal I først have en god idé til, hvordan I kan bruge teknologi til at gøre jeres forældre mere klimavenlige.

Det kan de som sagt blive indenfor mange områder. Men også her skal I vælge, om jeres idé skal handle om at forbruge mindre, gøre transport grønnere eller mindske plastik i havet.

Den teknologi, I bruger til jeres idé, kan stadig være en mikrocomputer som for eksempel en BBC micro:bit, en Raspberry Pi eller en Arduino.

Men I kan også lave noget på en almindelig computer, en 3D-printer, bruge sensorer, kode robotter, eller hvad I nu ellers kender af tech-dimser.

Det er helt op til jer. Men I skal selv kunne bruge teknologien til at bygge eller lave noget, der kan hjælpe jer med at forklare idéen.

Løsningen skal altså vise, hvordan noget af jeres idé virker. Men den behøver ikke at være perfekt og vise hele idéen.

Den behøver heller ikke at være i den størrelse eller i det materiale, som I drømmer om. Det kan I beskrive med ord.

Når I har beskrevet jeres løsning, skal I også tage et billede eller en video af det, I har bygget.

Kom godt i gang – både med en idé og en løsning

  • Klik jer først ind på artiklerne Knæk forbruget, Knæk transporten og Knæk plastikken, hvor I kan blive klogere på de områder, som I kan vælge at gøre jeres forældre mere klimavenlige indenfor.

  • Vælg, om I vil hjælpe jeres forældre med at knække forbruget, knække transporten eller knække plastikken med jeres idé.

  • Undersøg på hvilke måder, jeres forældre IKKE er særlig klimavenlige indenfor det område, I har valgt.

  • Kom med en masse vilde idéer til, hvordan teknologi kan hjælpe jeres forældre med at blive bedre til det, de er dårlige til.

  • Digt videre på idéerne, og spørg hinanden, hvordan de kan blive endnu bedre.

  • Vælg den bedste idé, og tal om, hvordan den skal virke i detaljer.

  • Beskriv jeres idé med ord, og forklar, hvilken rolle teknologien spiller i idéen.

  • Tegn en skitse af jeres idé ELLER byg noget, der viser, hvordan en del af jeres idé virker, og tag et billede eller en video af det.

KOLOFON

  • DR laver ultra:bit i partnerskab med CFU, og indsatsen er støttet af Industriens Fond. Desuden støtter og bidrager en lang række aktører på forskellig vis.

GENVEJ