Fra tyggegummi til triumf

EM 92 - Danske højdepunkter

EM 1992 - Alle de legenariske danske højdepunkter fra EM 1992 i Sverige. Tja, we were the Champions.


Emner: Fodbold, EM, 1992, Sverige
Medvirkende: Herrelandsholdet i fodbold, , Medvirkende;
Dato: 10-03-2004
Optagelse har lyd: Ja

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Til læreren

Trin: Mellemtrin

Generel lærervejledning

Året er 1960.

Det danske fodboldlandshold har spillet sig i semifinalen ved OL i Rom. Modstanderen er Ungarn - og Danmark fører 1-0, da der bliver dømt i et straffespark i det danske felt.

Målmand Henry From gør sig klar. Og for at forvirre den ungarer, der står klar til at sparke, sætter han sit tyggegummi på den ene målstolpe. Og det trick virker. For sparket der kommer, er så svagt, at Henry From uden de store problemer kan gribe bolden.

Landsholdet dengang

Tag med på en rejse tilbage i tiden. Oplev fodboldlandsholdet få OL-medaljer i 1960 og mærk suset under den store EM-triumf i 1992.

Se Tema

Europamestre i 1992

Den redning er en del af dansk fodboldhistorie. Det samme er den 26. juni 1992. Den dag sikrede det danske landshold sig helt sensationelt EM-titlen efter at have slået store fodboldnationer som Frankrig, Holland og endelig Tyskland i finalen.

Næsten alle danskere, der var født dengang, kan huske præcis, hvordan de oplevede den store danske EM-triumf. Mange mener faktisk, at det ændrede på måden, danskere ser på sig selv. At vi blev mere stolte af at være danske, efter vi var blevet europamestre.

Du kan både se tyggegummiklatten fra 1960, og EM-sejren i 1992 i klippene. Der er også gensyn med andre af de store øjeblikke i fodboldlandsholdets historie.

Læs også Landsholdet dengang Se Tema

  1. Fra tyggegummi til triumf
  2. Kampe, mål og alder