Kampagne: Stop vold

DR sætter fokus på vold mod børn. Det sker i hele uge 46 på tv, radio og web. Se vores Facebook-film som optakt til temaet her i klipsamlingen.

(Foto: © NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix)

I uge 46 sætter DR fokus på vold mod børn. Hvordan vil du reagere, hvis du ser et barn blive udsat for vold som her i klippet? http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:582c2799a11f9f12f0111ff2

I dag er det forbudt at slå børn. Alligevel bliver alt for mange børn udsat for vold derhjemme. Tidligere var det mere almindeligt at slå børn. Sådan var det også for børnehjems-drengen Palle i 1950 her i klippet.

Alt for mange børn er udsat for vold i hjemmet. Nogle af dem ringer til Børnetelefonen.

Næsten halvdelen af børnene fortæller aldrig nogen om, hvordan de hjemme bliver mishandlet af forældrene. Hvis du har mistanke om, at et barn bliver udsat for vold, så grib ind.

Følg med på DRs kanaler:

  • Mandag den 14. november klokken 21.30 viser DR2 'Vejen væk fra volden', som er en dokumentar af Ulrik Holmstrup. Vi hører blandt andet om forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky og Frank Clifforth, sidste års deltager i 'X Factor', og hvordan det er lykkedes dem at bryde mønstret fra arven og komme ud på den anden side.

  • DR Ultra for de 7-12 årige sætter også fokus på vold mod børn fra den 13.- 21. november: Følg med i Ultra Nyt på DR Ultra i hverdage klokken 18.00 Vold mod børn - en Ultra Nyt Special (1:2), DR Ultra søndag den 13. november klokken 18.00 Vold mod børn - en Ultra Nyt Special (2:2), DR Ultra søndag den 20. november klokken 18.00.

  • DR Skole: Undervisningsmateriale til både mellemtrin og udskoling med masser af viden, klip, opgaver og lærervejledning. Se mere på dr.dk/stopvold

  • Tværs: dr.dk/tvaers

  • I nyhederne på radio, tv og web.