Klar, parat, skolestart! Skoleåret er for alvor skudt i gang på DR Skole

Vi har været i Fårup Sommerland og lavet matematik. Vi forbereder et tema om børn og stress. Og så har vi nye opgaver til Historien om Danmark, der vender tilbage på DR1. Glæd jer!

(© DR Skole)

Den er i vinkel - matematik i forlystelsesparken
Mellemtrin, matematik

Rutsjebanerne suser om Nicolai og Lærkes ører i DR Skoles nye undervisningsmateriale til faget matematik. De to skoleelever løser forskellige opgaver i Fårup Sommerland om alt fra geometri til gennemsnitsfart.

Ved hjælp af korte film med tilhørende opgaver kan eleverne selv opleve, hvordan den matematik, de lærer i skolen, kan bruges på en ny måde.

Klik og find temaet her

Reformationen 500 år
Mellemtrin, kristendomskundskab

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg. Men hvem var manden med teserne, og hvad har hans gerninger betydet for vores verden i dag? Vi har lavet et tema til reformationen i 1517, hvor I kan blive klogere på alt dette ved hjælp af sang, opgaver og klip til kristendomskundskab.

Temaet kan findes her

Små Synger Sammen (14. september 2017)
Daginstitutioner (Tre til seksårige)

Så er det snart tid! Mere end 35.000 flag er pakket og sendt, og vi glæder os til den 14. september 2017, hvor DR Skole inviterer små sangfugle over hele Danmark til 'Små Synger Sammen'. Den årlige sangdag er for landets dagtilbud, og i år er temaet 'dyr'. Derfor kan børnene pryde hovedet med et par flotte ører fra DR Skoles hjemmeside, som kan printes ud, farvelægges og tages på.

Send dit bedste billede ind fra dagen og deltag i konkurrencen om en præmie, der giver anledning til mere sang og dans.

Send dem til skole@dr.dk eller læg dem på Instagram og/eller vores Facebook begivenhed med hashtagget #smaasyngersammen. Vinderne får direkte besked.

Klik her og find mere information eller følg med på Facebook

Historier om Danmark (september 2017)
Mellemtrin/udskoling, historie

I kan godt begynde at glæde jer! Den 23. september vender Historien om Danmark tilbage på DR1. I fem nye afsnit om Danmarks historie bevæger Lars Mikkelsen sig fra reformationen og helt frem til nyere tid. Samtidig lancerer DR Skole nye temaer til udskolingen på TV-seriens undervisningsside til faget historie.

Følg med på www.dr.dk/brughistorien

Lav din egen Danmarkshistorie

Filmkonkurrence: Skal dine elever være med til at fortælle danmarkshistorien? Lav en film om danmarkshistorien og deltag i den landsdækkende konkurrence om årets bedste elevfilm. Der kåres både vindere lokalt og nationalt på Nationalmuseet den 17.november.

Læs mere og tilmeld klassen her

Børn og stress (uge 41 2017)
Mellemtrin/udskoling, biologi og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Hjertebanken, håndsved og mavepine. Antallet af stressramte børn er stigende. Stress er ikke længere kun en lidelse for voksne.
DR Skole sætter sammen med resten af DR fokus på emnet, hvor eleverne får mulighed for at åbne op for dialog i klassen. Gennem afslappende øvelser, opgaver og interaktiv grafik får eleverne redskaber til at værne sig mod stress.

Temaet udkommer op til uge 41 2017.

Orlaprisen (november 2017)
Mellemtrin, dansk

I husker sikkert Orla Frøsnapper, men husker I også Orlaprisen? Orlaprisen er børnenes helt egen litteraturpris, og juryen består af alle Danmarks læseglade børn. DR Skole producerer opgaver til danskfaget om alt fra hovedpersoner og spænding til billedanalyser. Hertil vil der være gode og sjove klip at supplere med.

Temaet udkommer primo november 2017.

Børn på Flugt (november 2017)
Indskoling/mellemtrin/udskoling, samfundsfag, dansk, sundheds-, seksualundervisning og familiekundskab

I forbindelse med Børnerettighedsdagen den 20. november 2017 laver DR Skole et tema om Børn på Flugt, der tager udgangspunkt i tv-udsendelserne af samme navn. I temaet får I indblik i et flygtningebarns verden fortalt i børnehøjde. Materialet vil indeholde læring om trivsel og sundhed, rettigheder, familie og relationer samt de følelser, der følger med, når man er på flugt fra sit eget liv.

Temaet udkommer i november 2017.

Uge SEX 2018 (uge seks 2018)
Indskoling/mellemtrin/udskoling, biologi og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

DR Skole laver i samarbejde med Sex og Samfund et tema om unges seksualitet til Uge SEX. I 2017 handler temaet om vores selvopfattelse af kroppen. Herunder vil temaet komme ind på kroppens anatomi, kropsglæde samt de æstetiske, kulturelle og samfundsmæssige dimensioner.

Temaet ligger klar inden juleferien, så I kan forberede jer til Uge Sex 2018.

Hvorfor slaveri - og vejen væk derfra (foråret 2018)
Udskoling, samfundsfag

Slaveri er ikke kun noget, der foregik for længe siden i støvede historiebøger. Derfor sætter DR sammen med The Why Foundation fokus på moderne slaveri. Temaet tager udgangspunkt i FN's Verdensmål, som blandt andet kommer til udtryk i seks dokumentarer, der alle fortæller forskellige historier om problemet og stiller spørgsmålet ’Why slavery?’. DR Skole producerer undervisningsmaterialet til filmene under overskriften ’Hvorfor slaveri – og vejen væk derfra’.

Temaet vil blandt andet indeholde:

  • Tidslinjer med billeder, tekst og video samt tilhørende opgaver.
  • Infografik med overblik over moderne slaveri for blandt andet at kunne sammenligne en moderne børneslaves dag med et 12-årigt nordisk barn i forhold til fritid, skole og arbejde etc.
  • Dilemmaspil hvor eleven skal sætte sig i en afrikansk immigrant og en indisk børnearbejders sted og træffe en række valg. Billedsiden fortæller gennem personlige historier om realistiske problemstillinger og strukturer, som er med til at opretholde slaveri.
  • Stor filmkonkurrence for eleverne, der selv skal være kreative.

Temaet er klar til brug i foråret 2018.

God fornøjelse med det nye materiale!