Knæk klimakoden på ultra:bit camp

Find på klassens bedste idé til, hvordan I med teknologi kan hjælpe jeres forældre med, at plastik ikke ender i havet.

Sofie er vært på ultra:bit camp, og Thor er vært på NØRD. I videoen længere nede på siden, fortæller de, hvordan I skal være med til at knække klimakoden på ultra:bit camp.

'Knæk Klimakoden' er en konkurrence, hvor I skal udvikle klassens bedste idé til, hvordan I med teknologi kan hjælpe jeres forældre med, at plastik ikke ender i havet.

Læs mere om konkurrencen her, og aflevér klassens bedste idé nederst på denne side.

Plastik i havet

Kender du det? Det er sommer, solen skinner, og du tager en dukkert i det dejlige hav. Pludselig svømmer du ind i et stykke ispapir og et ødelagt engangskrus viklet ind i tang. Klamt!

Hvordan ender vores plastik i havet? Og hvordan kan vi få det til at forsvinde, så det ikke forstyrrer livet i havet?

Faktisk stammer plastikforureningen af havet i høj grad fra vores aktiviteter heroppe på land. Så der er en masse, vi kan gøre, for at forhindre plastikken i at ende i havet. Det gælder både derhjemme, hvor vi for eksempel kan sortere plastikaffaldet korrekt, og ude i naturen, hvor brugt plastik slet ikke hører hjemme.

Konkurrence: Vær med til at knække klimakoden

Dine forældre ved sikkert allerede en masse om plastiksortering. Men de har alligevel brug for hjælp til at blive mere klimavenlige.

Vi ved, at I har meget mere fantasi og kreativitet end alle de voksne til sammen, og det skal I bruge nu! Klassen skal nemlig i fællesskab udvikle den bedste idé til at gøre jeres forældre mere klimavenlige, og I skal tænke teknologi, som for eksempel BBC micro:bit, ind i jeres idéer.

Jeres udfordring til konkurrencen Knæk Klimakoden på ultra:bit camp er:

Hvordan kan I med teknologi hjælpe jeres forældre med, at plastik ikke ender i havet?

Vi er spændte på at få jeres bedste, vildeste, sjoveste og mest originale idéer. Vinderklassen finder vi på ultra:bit camp.

Konkurrenceskema

Udfyld konkurrenceskemaet med beskrivelse af klassens bedste idé. I skal også tegne en skitse af idéen. Det kan I gøre på konkurrenceskemaet. Hvis der ikke er plads nok til jeres tegning, må I gerne aflevere tegningen som et foto eller pdf til konkurrencen sammen med konkurrenceskemaet. Husk at skrive navn og klasse på tegningen.

Sådan afleverer I

Alle klasser, der kommer til ultra:bit camp, skal indsende konkurrenceskemaet med klassens bedste idé senest 2 dage før, de skal til ultra:bit camp. Så er klassen med i konkurrencen, som afgøres på ultra:bit camp.

Vælg dato og tidspunkt for jeres ultra:bit camp, og upload konkurrenceskemaet som pdf eller foto til vores dropbox.

I tvivl om noget? Kontakt os på ultrabitcamps@dr.dk.

ultra:bit camp i Aarhus

ultra:bit camp i København

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk