Lav en film om din egen tro

Tro kan være mange ting. Vis, hvad tro er for dig eller dine klassekammerater.

Hvis I ikke har arbejdet med dokumentargenren før, kan I arbejde med nogle opgaver HER, inden I begynder at lave jeres egne film.

Få en idé

Det er vigtigt at have en idé om, hvilken slags film man gerne vil lave. I kan finde på jeres helt egen idé, eller vælge en af de her to:

A: Vox-pop om tro

Lav interviews med hinanden eller med elever fra nogle af de andre klasser.

Interviewspørgsmålene kan for eksempel være:

 1. 1

  Tror du på noget?

 2. 2

  Hvad bruger du din tro til?

B: Hvad er tro for dig?

Lav en kort film, der beskriver hvad tro betyder for dig. Du kan bruge optagelser af dig selv, af naturen, din familie eller noget helt andet.

I klipsamlingen ovenfor, kan du få nogle idéer til, hvordan din film kan se ud. Måske kan du lave nogle billeder, der minder om dem. Du kan også vælge at lave helt dine egne klip.

Planlæg jeres film

Det er vigtigt at have en plan, inden man går i gang med at optage. Planen kan sammenlignes med en opskrift, når man laver mad:

Den skal fortælle en, hvilke ingredisenser der skal i. Derudover skal den fortælle, i hvilken rækkefølge ingredienserne skal bruges.

I kan finde "ingredienserne" til jeres film, ved at svare på de her spørgsmål:

 • Hvem skal være med?

 • Hvilken tro kan de fortælle om?

 • Hvad skal vi spørge dem om?

 • Hvad vil vi gerne se i filmen?

 • Hvilke optagelser har vi brug for?

I kan planlægge rækkefølgen, som ingredienserne skal bruges i, ved at lave en handlingslinje:

 • Find et papir, og læg det ned på den brede led.

 • Tegn en lang streg fra venstre mod højre på papiret. Det er jeres handlingslinje. Begyndelsen af linjen markerer begyndelsen af jeres film, og slutningen af linjen markerer slutningen af jeres film.

 • Skriv "ingredienserne" til jeres film på jeres handlingslinje. De skal skrives på i den rækkefølge, som de skal vises i filmen.

Optag jeres film

Optag en film med jeres telefoner. Husk at følge jeres plan for, hvad der skal være med. I behøver dog ikke at filme jeres optagelser i den rækkefølge, som de skal vises i.

I kan for eksempel godt lave alle interviews først, og derefter optage de billeder, I gerne vil have med. Også selvom man skal se bidder af interviewet og billederne på skift i den endelige film.

Rediger jeres film

I kan enten redigere filmene på telefonen eller bruge redigeringsværktøjerne på Skoletube. Husk at følge den plan, I har lavet.