Lyse nætter

Tekst: Alberte Winding, 1991

Musik: Aske Bentzon,

På grund af forfatter-og komponistrettigheder er noder og tekster ikke længere tilgængelige.

Lidt om sangen

Sangen stammer fra Albertes soloplade Lyse nætter fra 1991. Denne plade var målrettet Albertes voksne publikum, som hun gennem de sidste 25 år har lavet en stribe hits til. Men hun er også en sangerinde, som har et stort børnepublikum.

Særligt i 90’erne og i 00’erne var Alberte med til forny børnemusikken. Hendes sange har for det meste en poppet og rar stemning. Hun er kendt for sin behagelige og nærværende stemme, som fylder musikken med hjertevarme fortællinger. Hendes børneplade Tju bang chokolademand er en blevet en moderne børneklassiker, som står på mange børneværelser.

Melodien er skrevet af Albertes halvbror Aske Bentzon. Deres far er afdøde Thomas Winding, som i mange år var en stor personlighed i udviklingen af dansk børne-tv. Han kendes også for bøgerne om hunden Mester.

Aske Bentzon er jazzmusiker. Han har ligesom sin søster lavet musik til både voksne og børn. Han har været komponist til flere af Albertes sange, og det er også ham der har skrevet meget af musikken til Bamses Billedbog. Som solist er han mest kendt for fusionsjazzpladen Badminton fra 1979.

Både Alberte og Aske medvirker i Bamses billedbog. I serien hedder Alberte Luna og Aske bare sit eget navn. De er begge med i mange afsnit og man kan også se dem i julekalenderen Bamses Julerejse fra 1996.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk