Om 'Beethoven ZOOM'

Her finder du lærervejledning og Fælles Mål til forløbet 'Beethoven ZOOM'.

Til læreren

Fag: Musik

Trin: 4.-6. klasse

Kolofon

  • Research, tilrettelæggelse og tekst: Maria Bjerre Linnemann

  • Grafik: Charlotte Revsbech

  • Visuel udvikling: Jesper Winther

  • Redaktør: Helle Brun Kristensen

  • Redaktionsleder: Trine Charlotte Hjorth Jensen

Forløbet er lavet i samarbejde med konsulenter fra Aalborg Bibliotekerne.

Om forløbet

I 2020 fejrer DR Skole Beethovens 250-års fødselsdag med udgivelsen af undervisningsforløbet ’Beethoven ZOOM’. Beethoven var en tysk komponist og pianist, og han bliver regnet for at være en af de komponister, der har haft allerstørst indflydelse på musikken de seneste 200 år. I forløbet kan eleverne zoome ind på den klassiske musik og se det særlige, svære og skønne ved Beethovens liv og musik.

Lyst til at lære mere?

DR Skole har samarbejdet med Aalborg Bibliotekerne om formidlingen af Beethoven og hans musik. I den anledning har Aalborg Bibliotekerne lavet en online platform med quizzer, musikpuslespil og mulighed for at komponere nye musikstykker. Hvis du har lyst til at lære mere om Beethoven, er du velkommen til at besøge www.beethoven250.dk.

Litteraturliste

Peter Dürrfeld: Beethoven. Den symfoniske mester. 2020. Kristeligt Dagblads Forlag.

Svend Rastrup Andersen, Finn Gravesen, Trine Boje Mortensen, Helge Baun Sørensen: Klassisk for alle: 2013. Wilhelm Hansen Musikforlag AS.

Kreditering af musik

Ludwig van Beethoven: Klaversonate i cis-mol, opus 27, nr. 2, ‘Måneskinssonaten’. Værket er indspillet af Alfred Brendel (1994). Originalværk udgivet i 1801.

Ludwig van Beethoven: The Ruins of Athen, opus 113, nr. 4, ‘Tyrkisk march’. Værket er indspillet af 'Anima Eterna' under ledelse af Jos van Immerseel (2006). Originalværk udgivet i 1811.

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 9 i D-mol, opus 125, nr. 4, ‘Ode til glæden’. Værket er indspillet af 'Berliner Philharmoniker' under ledelse af Herbert von Karajan (1972). Originalværk udgivet i 1824.

Ris og ros

Vi har brug for din feedback. Fortæl, hvordan det var at bruge undervisningsmaterialet i klassen. Send ris og ros til skole@dr.dk.